r
Nosalty Logó

Tökfőzelék kovászos uborkalében főzve

Marti48
Tökfőzelék kovászos uborkalében főzve
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

237
Kalória
7.7g
Fehérje
26.1g
Szénhidrát
13.3g
Zsír
427.5g
Víz
19.3g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
11.3g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 237 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 472 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    682.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    283 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    193 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    399 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    143 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    306 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    970 micro
Összesen 237 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1364.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    567 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    243 mg
  • Foszfor
    387 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    854.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    798 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    410 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1941 micro
Összesen 472 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 33 kcal

Elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, legyaluljuk, majd besózzuk és állni hagyjuk.
  2. A hagymát finomra kockázzuk. A kaprot összevágjuk.
  3. A hagymát a libazsíron megfuttatjuk fehéredésig, majd pici vízzel és a zöldséges ételízesítővel puhára főzzük. Ezután két villa segítségével óvatosan beleforgatjuk a kifacsart tököt, beleszórjuk a kapor 2/3-át, és felöntjük a kovászos uborka levével.
  4. Lassú tűzön rotyogtatva roppanósra főzzük. Időnként mozgassuk meg a két villa segítségével, mintha spagetti lenne. Ne keverjük, mert akkor összetörik.
  5. A tejfölt kikeverjük a liszttel, és behabarjuk vele a főzeléket. A maradék kaporral tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p

Ezt a receptet a férjem Mamájától kaptam, és nagyon finom! A savanykás létől főzés közben nem esik szét a tök, és az íze is sokkal jobb, mintha ecettel készítenénk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek