r
Nosalty Logó

Tojással töltött vagdalt tepsis burgonyával

Csilldikó
Tojással töltött vagdalt tepsis burgonyával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fasírthoz

A krumplihoz

552
Kalória
41.4g
Fehérje
13g
Szénhidrát
36.6g
Zsír
213.7g
Víz
285g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
1.3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A krumplihoz

Összesen 552 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A krumplihoz

Összesen 3320 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fasírthoz

A krumplihoz

Összesen 165 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    285 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1121.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    497 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    213.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 552 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    248.3 g

Zsír

  • Összesen
    219.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1710 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6726.6 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    331 mg
  • Foszfor
    2985 mg
  • Nátrium
    2720 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    78 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1282.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    209 micro
  • Kolin:
    1601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    515 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1499 micro
Összesen 3320 kcal
  • 13% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 165 kcal

Elkészítés

A fasírthoz

  1. A 6 tojásból 4-et tegyünk oda főni. A krumplikat pucoljuk meg, és tegyük oda főni, igény szerint ketté lehet vágni. 30 perc a főzési ideje, nem kell puhára, mert még sütni fogjuk.
  2. Tegyük egy tálba a húst, közben vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselymet is vágjuk apróra, és mehet bele a húshoz a fűszer is, meg a 2 tojás is.
  3. Jól gyúrjuk össze az egészet, közben nézzük meg a tojásokat, újraforrástól 10 perc kell neki.
  4. Egy őzgerinc formába tegyük bele az olajat, majd a masszánk felét (nem baj, ha nincs, akkor egy tepsibe formázzunk hosszúkás alakot belőle), majd a megpucolt tojásokat szép sorban pakoljuk rá a közepére, és a hús másik felével takarjuk be. Ha tepsibe csináljuk, szórjunk a tetejére zsemlemorzsát, ez ropogós kérget alkot majd rajta.
  5. Előmelegített sütőben, alufóliával letakarva sütjük kb 1 órán keresztül, majd fólia nélkül addig, amíg szépen meg nem pirul a teteje. Közben a krumplikat egy tepsiben sózzuk, borsozzuk igény szerint, és aranybarnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagypapám mindig csinált ilyesfajta finomságokat, és nagyon szerettük, ez volt az egyik kedvenc főételünk. Sváb módon elkészítve még kolbász is kerülhet a tetejére, hidegen, melegen is isteni finom.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek