Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojással töltött vagdalt tepsis burgonyával

Tojással töltött vagdalt tepsis burgonyával
Tojással töltött vagdalt tepsis burgonyával
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagypapám mindig csinált ilyesfajta finomságokat, és nagyon szerettük, ez volt az egyik kedvenc főételünk. Sváb módon elkészítve még kolbász is kerülhet a tetejére, hidegen, melegen is isteni finom.

hozzávalók / 6 adag

A fasírthoz

A krumplihoz

ajánlat

Ha ki akarjuk próbálni a kolbászos változatot, akkor a húst 3 felé kell elosztani, egy réteg hús, egy réteg tojás, és egy réteg hús, egy szál kolbász a kedvencünkből, és az utolsó réteg hús :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 6 tojásból 4-et tegyünk oda főni. A krumplikat pucoljuk meg, és tegyük oda főni, igény szerint ketté lehet vágni. 30 perc a főzési ideje, nem kell puhára, mert még sütni fogjuk.
  2. Tegyük egy tálba a húst, közben vágjuk apróra a hagymát, a fokhagymát zúzzuk össze, a petrezselymet is vágjuk apróra, és mehet bele a húshoz a fűszer is, meg a 2 tojás is.
  3. Jól gyúrjuk össze az egészet, közben nézzük meg a tojásokat, újraforrástól 10 perc kell neki.
  4. Egy őzgerinc formába tegyük bele az olajat, majd a masszánk felét (nem baj, ha nincs, akkor egy tepsibe formázzunk hosszúkás alakot belőle), majd a megpucolt tojásokat szép sorban pakoljuk rá a közepére, és a hús másik felével takarjuk be. Ha tepsibe csináljuk, szórjunk a tetejére zsemlemorzsát, ez ropogós kérget alkot majd rajta.
  5. Előmelegített sütőben, alufóliával letakarva sütjük kb 1 órán keresztül, majd fólia nélkül addig, amíg szépen meg nem pirul a teteje. Közben a krumplikat egy tepsiben sózzuk, borsozzuk igény szerint, és aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 023
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csilldikó

Mióta szakács: 2014.05.04.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vagdalt tepsis krumplival, tojásos vagdalt, tojással töltött egybesült fasírt burgonyával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

552
darált sertéshús 1 kg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
petrezselyem 0 ízlés szerint
tojás 6 db
1 kávéskanál
bors 1 kávéskanál
fűszerpaprika 3 teáskanál
paprikakrém 2 kávéskanál
burgonya 0.5 kg
napraforgó olaj 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint