Kenőmájas

Kenőmájas

Leírás

A Magyar Élelmiszerkönyv alapján májas szóval csak az a termék illethető, amelyben a máj aránya legalább 12%. A kenőmájas készülhet sertés-, borjú-, kacsa-, liba-, csirkemájból, a hústartalom 70%-ának az adott állatból kell származnia, hogy baromfi- vagy sertésmájasnak nevezhessék. Vegyes baromfihús 70%-os felhasználása esetén baromfimájasról beszélhetünk. A kenőmájas a máj mellett egyéb állati eredetű összetevőket (sertés fejhúst, bőrkét, egyéb belsőségeket), fűszereket, hagymát, gyakran színezéket, tartósítószert és ízfokozókat is tartalmaz. A kenőmájas állaga krémes, kenhető. Kapható konzerv, tubusos, műbélbe, fóliába töltött változata is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

26 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek