r
Nosalty Logó

Tojásos galuska (tej-és gluténmentes)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Egyetek még
Tojásos galuska (tej-és gluténmentes)
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

A galuskához

A tojáshoz

Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

A galuskához

A tojáshoz

Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A salátához

A galuskához

A tojáshoz

Összesen 114 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11046.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    993 mg
  • Foszfor
    3653 mg
  • Nátrium
    5365 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1748.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4896 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4934 micro
Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    143 g

Zsír

  • Összesen
    97.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    1510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11046.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    993 mg
  • Foszfor
    3653 mg
  • Nátrium
    5365 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    370.8 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1748.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1219 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    322 micro
  • K vitamin:
    254 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    646 micro
  • Kolin:
    1196 mg
  • Retinol - A vitamin:
    810 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4896 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4934 micro
Összesen 2907 kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    195 micro
Összesen 114 kcal

Hozzávalók

A salátához

A galuskához

A tojáshoz

Elkészítés

A salátához

  1. Először 2,5-3 l vizet felrakunk a tűzhelyre, sózzuk és lefedjük.
  2. Amíg a víz felforr elkészítjük a saláta ecetet. A vízhez kb 4 ek 5 %-os ecetet öntünk. Ízlés szerint sózzuk és cukrozzuk, majd megtisztítjuk a salátát. Leveleire bontjuk és folyóvíz alatt alaposan megmossuk, majd egy szűrőedényben lecsepegtetjük. Ha kész, akkor beleforgatjuk a salátaecetbe. Tálalásig a hűtőbe rakjuk.

A galuskához

  1. Ha a víz forr, akkor közepes hőmérsékletre állítjuk a tűzhelyet és nekiállhatunk a galuskatésztának.
  2. Egy edénybe gluténmentes darált zabot öntünk. Ízlés szerint sózzuk, majd jöhet 3 tojás, 5 dl víz és egy fakanállal kidolgozzuk a tésztát. (A normál lisztes galuska anyaghányada alapján, fél kiló liszthez 3 tojásra és 3 dl vízre van szükség. A darált zab több vizet képes felszívni, ezért nekem 5 dl víze volt szükségem.)
  3. Ha kész a tészta, már szaggathatjuk is. A szaggatáshoz szükségünk van még egy edény hideg vízre is, ugyanis lehűtjük vele a galuskaszaggatót és így nem sül rá a tészta azonnal a felületére.
  4. A tésztának először csak az egyik felét szaggatjuk ki. Egyszerűen egy habkártya segítségével átpréseljük a szaggatón. Ha kiszaggattuk, akkor levesszük a szaggatót, megkeverjük és amint felforrt egy szűrőkanállal kivesszük a galuskákat. A tészta másik felével ugyanígy járunk el.

A tojáshoz

  1. Ha kész vagyunk a galuskával, akkor szükség lesz egy teflonnal bevont lábasra vagy egy jókora serpenyőre, amibe 2 dl vegán főző krémet öntünk. A főzőkrém poharát kiöblítjük egy dl vízzel és ezt is hozzáadjuk, majd felforraljuk.
  2. Amíg felforr felütünk 5 tojást és egy habverővel felverjük. Ha a főzőkrém forr, ízesítjük egy leveskockával, ízlés szerint borssal és sóval, majd jöhet a galuska is bele. Közepes fokozaton folyamatos kevergetés mellett 5 percig főzzük. Ez idő alatt szinte maradéktalanul magába szívja a galuska a főzőkrémet, majd beleöntjük a tojásokat és egészen addig pároljuk, amíg a jól besűrűsödik. Ha elkészült félrehúzzuk és tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Receptkönyvben: 2
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 502
  • Feltöltés dátuma: 2023. február 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojásos galuska (tej-és gluténmentes)
Egyetek még 3 recept

Hozzávalók

A salátához

A galuskához

A tojáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek