r
Nosalty Logó

Tojásos nokedli 4.- libazsírral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Tojásos nokedli 4.- libazsírral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nokedli tésztához

A kész tojásos nokedlihez, személyenként

Összesen 785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nokedli tésztához

A kész tojásos nokedlihez, személyenként

Összesen 4704 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A nokedli tésztához

A kész tojásos nokedlihez, személyenként

Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.4 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 785 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    146.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    1332 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10398.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    444 mg
  • Kálcium
    379 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1766 mg
  • Nátrium
    7504 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    891.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    567 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    420 micro
  • Kolin:
    1103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    566 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1885 micro
Összesen 4704 kcal
  • 8% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    524.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    378 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A nokedli tésztához

A kész tojásos nokedlihez, személyenként

Elkészítés

A nokedli tésztához

  1. Nokedlitésztát készítünk: a lisztbe ütjük a tojásokat, beletesszük a szobahőrmérsékletű,puha libazsírt,sózzuk.
  2. Hozzáadagolunk apránként kb. fél litervizetés addig dolgozzuk, amíg egynemű nem lesz.
  3. Fazékban vizet forralunk. Ebbe nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a tésztát apránként, szűrővel kiszedjük, egy nagyobb lábasba rakosgatjuk, majd amíg meleg, erre isrácsurgatunk 2 ek olvasztott zsírt és jól összerázzuk.
  4. 2 tojást fejenként leütünk, elkeverünk benne fejenként 1 ek tejfölt és 1 kk sót.
  5. A nokedlit felforrósítjuk - mindig csak annyit, amennyit egyszerre megeszünk - és ráöntjük a tojást.
  6. Addig forgatjuk állandóan figyelve, közepes lángon, amíg a tojás krémesre sül a külsején.
  7. Azonnal tálaljuk, a hagyományos vizes-ecetes fejessalátával.
  • Receptkönyvben: 366
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 43892
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 12.

Ajánló

A klasszikus vizes-ecetes fejessaláta levelekkel tálaljuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megjelentek az első hatalmas szabadföldi saláták. Amikor meglátom őket, Pavlovi-reflexszerűen a tojásos nokedli ugrik be - és onnantól nem is tudok másra gondolni. Ez felettébb bosszantó, mert nagyon utálok nokedlit csinálni. Aprócska háztartásom felszerelése közben vettem egy nokedliszaggatót. Nagyon jónak tűnt, mostanra azonban kiismertem a kis szenyát és bizony gyatra egy konstrukció. Már megvan a következő áldozat, azzal álom nokedlit szaggatni, azt mondják. És mivel továbbra sem veszem meg a hűtőpultban figyelő késznokedlit, ezért 40 fok ide vagy oda, bizony nekiálltam. Nekiálltam, hogy tojásos nokedlit csináljak a salátához. Nem ám fordítva... És ha már nekiállok, megint csak úgy csináljuk, ahogy réges-régen nagyiék. Zsírral. Finom, lesz, rezgős, csak úgy csúszik le az ember torkán, és eszembe jutnak a kacsáink még régen otthon, Magyarországon, akik közelharcot vívtak a megmaradt, már nem épp friss nokedliszemekért és egymást kergetve rohanták körbe egy-egy szemmel az udvart. Emlékszem, egyszer átjött hozzánk a szomszéd egy nagy tál nokedlivel, ami egy bográcsozásból maradt meg. Azt mondta, a kacsáknak adná. Ki is öntöttük a földre, majd a jószágok rárepültek. Az egyikük felfészkelte magá a nokedli hegy tetejére, és önfeledten túrta a csőrével a szemeket. Nem sokkal azután, hogy kiöntöttük nekik, már egy szem sem volt belőle. A kacsák a végelgyengülés határán kifeküdve szuszogtak a fűben. Az egyik a szárnyát lógatta, a másik a lábát csúsztatta hátra. Muszáj volt lazítaniuk, hiába, nagy meló volt. És csak szuszogtak. Néha elhangzott egy gyengécske "Háp...", de inkább nyöszörgés volt. Igen, a kacsák szeretik a nokedlit. Hát, most se kacsa, se udvar- de legalább van saláta. Így készült az én tojásos nokedlim. Úgy, ahogyan mi esszük otthon. 

Hozzávalók

A nokedli tésztához

A kész tojásos nokedlihez, személyenként

Címlapról ajánljuk

További cikkek