Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fasírt teknős

Fasírt teknős
Fasírt teknős
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kicsit újítottam. Ugyanolyan mint a sima fasírozott, csak egy kicsit mókás! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát felaprítjuk, és megdinszteljük kevés olajon.
  2. A darált húshoz öntjük, majd összekeverjük a beáztatott kenyérszeletekkel, zsemlemorzsával, 1-2 tojással és ízlés szerint fűszerezzük.
  3. Cipót formálunk belőle, tepsibe helyezzük, és szalonnával bevonjuk.
  4. Virsliből készülnek a lábai, a feje és a farka.
  5. Lekenjük az egészet 1 tojással, majd a sütőbe téve megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 386
elküldve: 20
receptkönyvben: 237
elkészítve: 5/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1089 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

teknős alakú fasírt, formafasírt, különleges fasírt

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

arankamacleod
arankamacleod Sun, 2014-04-20 09:39

Nagyon-nagy sikert aratott. Köszönöm a receptet és az ötletet. Mivel a bacont nem szeretjük, az aljába raktam fél-fél főtt tojásokat, hogy megtartsa az alakját.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Wed, 2012-09-26 08:27

Csilla!

Ez egy nagyon jópofa reci.
Az, hogy sok mindenkinek tetszik, ez az egyszerű, mégis finom és laktató étel, ez jelezze azt, hogy jókat csinálsz, szeretnéd a megszokott ételt is feldobni , mert vidámabban még az étel is jobban esik. Az első kommentár az eléggé vulgáris,( csoda, hogy nem törölték még ki a szerkesztők!!! ) , még ha nem is tetszik, akkor hagyja szó nélkül .
Kicsiknek ez igenis nagyon jó, mert a nagyik ezzel, vagy a kismamák, el tudják vonni a figyelmüket, és mire észbe kapnak, meg is tudnak ebédelni.:-o

illatosvirag
illatosvirag Mon, 2012-05-07 20:58

de csúnya,édes istenem.olyan mintha egy autószerencsétlenség során a teknős hátába égett gumit valami elvadult benszülött szekta faszokkal tömködte volna ki.

pataygyz
Zoli / pataygyz Tue, 2012-02-28 18:14

Kedves Csilla!
Nagyon jól kitaláltad.
Nálunk ebédre a két unokának négyet készített a nagymama, mivel a pacalt még nem szeretik. Kettő el is fogyott azonnal. A maradék tartotta magát sokáig.
Köszönöm a ló ötletet.

Badu
Badu / Badu Tue, 2012-02-14 09:53

Nagyon ötletes:-) A fiaim nem lelkesednek a fasírtért, de hátha ez meghozza a kedvüket! Köszi!

603
darált pulykahús 50 dkg
tojás 2 db
kenyér 2 szelet
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes fej
zsemlemorzsa 2 ek
bacon 150 g
virsli 210 g
napraforgó olaj 1 ek
tojás 1 db