Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojásos bőségszendvics

Tojásos bőségszendvics
Tojásos bőségszendvics
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A teavajban pirított kenyér igazán egyedi ízt varázsol a szendvicsnek. Minderre a többi finomság és a fokhagymás szósz csak rátesz még egy lapáttal. Valódi ízbomba.

hozzávalók / 4 adag

A szendvicshez

A szószhoz

ajánlat

Kiadós reggelinek vagy egy gyors vacsorának kiváló. A feltéteket kedvünk szerint variálhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A baconcsíkokat egy serpenyőben kis lángon kiolvasztjuk, félretesszük.
  2. Ugyanebben a serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, rádobjuk a kenyérszeleteket pirulni.
  3. Ha az egyik oldal megpirult, megfordítjuk őket, mindegyikre helyezünk egy-egy szelet sajtot, és olvadni hagyjuk, míg a kenyerek másik oldala is elkészül.
  4. Egy másik serpenyőben kevés olajt hevítünk, beleütjük a tojásokat, mintha tükörtojást készítenénk.
  5. Amikor a tükörtojás kezd félkész állapotba kerülni, alányúlunk egy fakanállal, és nagyjából félbehajtjuk, majd az egészet átfordítjuk a másik oldalára, és hagyjuk még egy picit összesülni. (Az se baj, ha esetleg a sárgája kifolyik. Ilyenkor egy fakanállal kotorjuk a fehérjére, és hagyjuk rásülni.)
  6. A szószhoz minden hozzávalót jól összekeverünk.
  7. Minden szelet sajtos kenyérre teszünk 2-2 szelet sült bacont, 2-2 karika póréhagymát, egy sült tojást, és ízlés szerint meglöttyintjük a szósszal.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 48 606
elküldve: 13
receptkönyvben: 1 115
elkészítve: 45/60
Facebookon megjelent: 6

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: szendvics
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

szendvics gazdagon, Sült tojásos szendvics baconnel

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Henni
Henni / Henni Sun, 2016-05-01 21:17

Isteni finom és nagyon laktató, a vőlegényem holnapra is ezt rendelte, annyira ízlett neki. Bár worchestershire-szószom nem volt itthon, mikor először csináltam, szóval csak rákerestem a neten a hozzá való fűszerekre és abból tettem a mártásba, így is szuper lett :)

Hófehérke
Hófehérke / Hófehérke Mon, 2015-05-25 21:08

Szerintem mindent elmond, ha idézem a férjem: Hmmm! Úristen! Óóóó, Te jó Isten! Jézus Mária! Hmmm... Ez hihetetlen jó!!
Köszönjük, hogy feltetted! :-)

szmarcsi74
szmarcsi74 Thu, 2015-05-07 18:53

Csatlakozom az első hozzászólóhoz! Én mindig fedő alatt sütöm a tükörtojást, mert túl lágy maradna, miközben az alja esetleg már megég és ezzel a módszerrel tökéletes lesz az állaga :) Hétvégén pedig kipróbálom ezt a finom szendvicset!

márta66
márta66 Thu, 2015-05-07 09:41

A tükörtojás elkészítésének egyszerűsített módja, ha befedjük a serpenyőt. Gyorsan és egyenletesen kocsonyásodik a fehérje és kicsit megalvad a sárgája. Egyszerűbb, mint megfordítani és garantáltan egyben marad! Próbáljátok ki:-) Ez a nagyon klassz kis szendvics megéri :-) M.

zsofi03
zsofi03 Mon, 2012-10-08 18:19

Én sajnos csak nemrég fedeztem fel a vajas, serpenyőben pirított kenyér csodáját:) Köszi ezt a receptet! Ki fogom próbálni, mert nem tudok betelni a pirított kenyérrel.

ildessz
ildessz Thu, 2011-10-20 08:30

ma elkészítettem reggelire. A férjem megkérdezte, hogy holnap is lehetne ez? Köszi a tippet:)

Szaszy
Szaszy / Szaszy Sun, 2011-10-23 21:27

Nagyon szívesen! :) Örülök, hogy ennyire ízlett a férjednek :)) Üdv: Szaszy

632
teavaj 4 dkg
toast kenyér 4 szelet
sajt 5 dkg
bacon 8 szelet
tojás 4 db
póréhagyma 0.5 db
napraforgó olaj 1 ek
majonéz 150 g
mustár 1 ek
tejföl 2 ek
worcestershire-szósz 1 ek
fokhagyma 1 gerezd
négyszínű bors 1 kk