r
Nosalty Logó

Schiacciata - toszkán focaccia-szendvics

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gréti
Schiacciata - toszkán focaccia-szendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A focacciához

Összesen 410 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A focacciához

Összesen 3283 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A focacciához

Összesen 217 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.4 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 410 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3118.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    143 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    187 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    1596 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    632.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 3283 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 217 Kcal

Hozzávalók

A focacciához

Elkészítés

A focacciához

  1. Hosszú lesz, de megéri! Először egy nagyobb tálban a 10g élesztőt keverjük el 320ml vízzel, majd szitáljunk bele 320g lisztet (BL55), és ezzel is keverjük simára. Letakarva tegyük meleg helyre, akár az 50 fokra állított sütőbe 2 órára kelni.
  2. Keverjük át a bugyborékos tésztát, öntsük hozzá a maradék langyos vizet, a sót, a cukrot az olívaolajat és keverjük el velük. Majd adjuk hozzá a maradék lisztet is (BL55+00-ás liszt 2:1 keveréke) és ezzel is keverjük el, hagyjuk így is fél órát kelni.
  3. Olajozott kézzel válasszuk el a tésztát az edény falától és mintha szögletes lenne, négy oldalról egymás után kicsit kiemelve a széleket, hajtogassuk középre-keresztbe, át kétszer. Harminc perc pihentetés után ismételjük meg ezt a folyamatot és hagyjuk egy félórát újból pihenni.
  4. Innen a tészta mehet már az olívaolajjal kikent tepsibe. Itt locsoljuk keresztbe kasul olívaolajjal, majd az ujjunkat a tésztába mélyesztve, mozgassuk át, a buborékokra vigyázva húzogassuk ki a széleit, egyengessük bele a tepsibe, és hagyjuk megint úgy egy óráig kelni.
  5. Ekkor mehet az 240 fokra előmelegített sütőbe 10 percre a sütő aljára, érjen is hozzá, majd egy újabb 20 percre tegyük a sütő felső harmadába, hogy a teteje is jól megpiruljon.
  6. A sütés után egyből forgassuk ki a formából, tegyük rácsra, nehogy a forró gőz felpuhítsa a külsejét. Hagyjuk legalább 10 percet hűlni, csak utána vágjuk félbe, és keresztbe, hogy aztán megtölthessük.
  7. Tehetünk bele házi krémeket, felvágottat, sajtot és salátaféléket bőven. A képen háromféle töltéssel készült focaccia-szendvicseket láthattok: 1. pármai sonka – buffala – friss bazsalikom, 2. sajtkrém – füstölt lazac – saláta, 3. paradicsom – mozzarella – rukkola Frissen tálaljuk, jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 852
  • Feltöltés dátuma: 2021. szeptember 23.

Ajánló

Ízkombinációk: pármai sonka – buffala – friss bazsalikom sajtkrém – sonka v. füstölt lazac – saláta paradicsom – mozzarella – rukkola

Receptkategóriák

A toszkán schiacciata egy ropogós és lágy focaccia, mely eszméletlen jó állagát magas hidratáltságnak köszönheti. Leginkább nem magában, hanem szendvicsként kínálják: felvágottakkal, sajtokkal és zöldségekkel töltik meg. Friss élesztővel készül, emiatt és a sok hozzáadott víz miatt a kelesztés több időbe telik, de megéri rászánni azt a pár órát, mert nagyon extra lesz!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A focacciához

Címlapról ajánljuk

További cikkek