Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslikőrös áfonyatorta

Tojáslikőrös áfonyatorta
Tojáslikőrös áfonyatorta
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát Tibi sógorom névnapjára készítettem. Egy gasztronómiai újságban találtam ezt a receptet. Nagyon finom és mutatós torta. Az általam felhasznál hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 233 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskótához

Tortaformához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótához

  1. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjéket csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, majd darabonként a tojássárgákat.
  3. Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kihűlt olvasztott vajat.

Tortaformához

  1. A tortaformát kivajazzuk, és megszórjuk liszttel.
  2. A tortaformába belesimítjuk a piskóta felét, ezt megszórjuk 10 dkg áfonyával, majd rásimítjuk a piskóta másik felét, és erre szórjuk a másik 10 dkg áfonyát.
  3. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. Egy edénybe beleöntünk 1 dl tejet és 2,4 dl tojáslikőrt. Hozzáadjuk a két tasak vaníliás pudingport és a 8 dkg cukrot, és csomómentesre keverjük. Beáztatjuk hideg vízbe a zselatinlapokat.
  2. Egy lábosba felforraljuk a többi tejet, és ha felforrt, akkor állandó kevergetés mellett belekeverjük a feloldott pudingport, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.
  3. A zselatinlapokat kicsavarjuk, és belekeverjük a forró krémbe. Kihűtjük.
  4. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, és 50 g tojáslikőrrel megcsepegtetjük a piskótalapokat.
  5. A krémmel megtöltjük a piskótát, és hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Tetejére

  1. A hideg tejszínhabot a vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük habbá.
  2. A tortát bevonjuk a tejszínhabbal.
  3. Tejszínhabrózsákkal díszítjük a tetejét és a 10 dkg áfonyával. Meglocsoljuk két evőkanál tojáslikőrrel.
  4. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 548
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habos torta, likőrös torta, tejszínes torta tojáslikőrös pudingos krémmel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

729
tojás 6 db
vaj 7.5 dkg
cukor 17.5 dkg
sütőpor 1 csomag
finomliszt 20 dkg
1 csipet
áfonya 20 dkg
vaj 1 dkg
finomliszt 1 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 7.3 dl
tojáslikőr 2.9 dl
cukor 8 dkg
lapzselatin 1 csomag
növényi habtejszín 4 dl
vaníliás cukor 1 csomag
habfixáló 1 csomag
tojáslikőr 20 ml
áfonya 10 dkg