r
Nosalty Logó

Tojáslikőrös áfonyatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Tojáslikőrös áfonyatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Tortaformához

Krémhez

Tetejére

Összesen 733 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Tortaformához

Krémhez

Tetejére

Összesen 5854 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Piskótához

Tortaformához

Krémhez

Tetejére

Összesen 211 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    795.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.2 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    132 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 733 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    104.4 g

Zsír

  • Összesen
    207.2 g
  • Telített zsírsav
    148 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6360.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1956 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    2079 mg
  • Nátrium
    2022 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    769.6 g
  • Cukor
    465 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    616.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1055 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    212 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1035 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    230 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1739 micro
Összesen 5854 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    231.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 211 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Tortaformához

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Piskótához

  1. A vajat megolvasztjuk. A tojásokat kettéválasztjuk.
  2. A fehérjéket csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot, majd darabonként a tojássárgákat.
  3. Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kihűlt olvasztott vajat.

Tortaformához

  1. A tortaformát kivajazzuk, és megszórjuk liszttel.
  2. A tortaformába belesimítjuk a piskóta felét, ezt megszórjuk 10 dkg áfonyával, majd rásimítjuk a piskóta másik felét, és erre szórjuk a másik 10 dkg áfonyát.
  3. Előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük. Tűpróba!
  4. A megsült piskótát rácsra tesszük, és kihűtjük.

Krémhez

  1. Egy edénybe beleöntünk 1 dl tejet és 2,4 dl tojáslikőrt. Hozzáadjuk a két tasak vaníliás pudingport és a 8 dkg cukrot, és csomómentesre keverjük. Beáztatjuk hideg vízbe a zselatinlapokat.
  2. Egy lábosba felforraljuk a többi tejet, és ha felforrt, akkor állandó kevergetés mellett belekeverjük a feloldott pudingport, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.
  3. A zselatinlapokat kicsavarjuk, és belekeverjük a forró krémbe. Kihűtjük.
  4. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, és 50 g tojáslikőrrel megcsepegtetjük a piskótalapokat.
  5. A krémmel megtöltjük a piskótát, és hűtőbe tesszük 2-3 órára.

Tetejére

  1. A hideg tejszínhabot a vaníliás cukorral és a habfixálóval felverjük habbá.
  2. A tortát bevonjuk a tejszínhabbal.
  3. Tejszínhabrózsákkal díszítjük a tetejét és a 10 dkg áfonyával. Meglocsoljuk két evőkanál tojáslikőrrel.
  4. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 591
  • Feltöltés dátuma: 2015. április 25.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tojáslikőrös áfonyatorta
Gonoszka1 428 recept

Ezt a tortát Tibi sógorom névnapjára készítettem. Egy gasztronómiai újságban találtam ezt a receptet. Nagyon finom és mutatós torta. Az általam felhasznál hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámolva 100 grammban 233 kalória van.

Hozzávalók

Piskótához

Tortaformához

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek