Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tojáslepény sajtszószos spárgával

Tojáslepény sajtszószos spárgával
Tojáslepény sajtszószos spárgával
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam 20 dkg spárgát. Mi legyen belőle? Hát egy gyors, könnyű vacsora. És közben a kukoricaliszttel is kísérleteztem egy kicsit. Mert megígértem.

hozzávalók / 2 adag

A lepényhez

A töltelékhez

ajánlat

Mártikának szeretettel! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgának eltávolítjuk a fás részét, és enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.
  2. A lepényekhez felverjük a tojásokat, beleöntjük a tejet, a kukoricalisztet (habverővel érdemes, hogy ne legyen csomós), fűszerezzük, és 1 ek olajat is teszünk hozzá. A vékonyra karikázott újhagymát is beledolgozzuk.
  3. Palacsintasütőben 1 tk olajat hevítünk, és beleöntjük a massza felét. Falapáttal alányúlva megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk kissé. A massza másik feléből is sütünk egy dundi lepénykét.
  4. A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, a kukoricalisztet beletesszük, felöntjük a tejjel, és csomómentesre keverve felfőzzük. Belekeverünk 2 ek tejfölt.
  5. Fűszerezzük, és belereszeljük a sajt felét.
  6. A lepényeket vastagon megkenjük a szósszal, és az egyik felére sorakoztatjuk a spárgát (fejtől-lábtól). Nagylyukú reszelőn megreszeljük a maradék sajtot, és megszórjuk vele a spárgát. A lepényeket félbehajtjuk, és tetejüket a maradék szósszal és durvára reszelt sajttal díszítjük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 401
elküldve: 13
receptkönyvben: 237
elkészítve: 7/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Fahéj

Mióta szakács: 2010.07.27.
288 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, vacsora
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gluténmentes tojáslepény, kukoricalisztes tojáslepény, spárgával töltött palacsinta

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ladymeli
Gastrotherapy (Miskey Melinda) / ladymeli Wed, 2014-01-08 17:50

Ez a recept valami szuperjó! Kész ízorgia! :D Viszont azt nem mondanám, hogy "könnyű" vacsora, mi ketten degeszre ettük magunkat belőle :) Még egyszer gratulálok hozzá!

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2014-01-08 19:57

Örülök, hogy elkészítetted. És jó, hogy eszembe juttattad, mert -ha ma már nem is-, de holnap mindenképp elkészítem vacsira. Spárga helyett más párolt zöldséggel is finom.
Üdv. Fahéj

orsojka
orsojka Mon, 2013-05-27 18:14

Ezt ki fogom próbálni a héten, nagyon tetszik a recept! Tojással teli van a hűtő, és pont tegnap vettem spárgát a piacon (amit nagyon szeretünk), úgyhogy köszönöm! :)

Torma
Torma / Torma Thu, 2013-05-23 11:05

A dundi lepenyke nagyon tetszik!!!! Fahejjjka, ez egy ugyes kiserlet :) tetszik a "fejtol-labtol" leiras is... inspiraciokat keresek hetvegere....ez egy nyertes :))) Puszi, Tormi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-05-22 19:29

Szíveseeeeen! :)
Nagyon fincsi, nem fogod megbánni. Szerecsendió+sajtszósz az szuper, s mindezekhez egy kis brokkoli, jajjj, nekem ez is fenn van a sz.listámon. :)) De a spárga se kutya...
Sok puszi: Km

katzmacska
katzmacska Tue, 2012-05-22 20:05

nekem is a brokkoli ugrott be először a lehetséges zöldségvariációk közül, de elsőként biztos a spárgával fogom elkészíteni, mert ezzel még úgyse nagyon ismerjük egymást... és olyan szép zöld:) (the beginning of a beautiful friendship?)

katzmacska
katzmacska Tue, 2012-05-22 19:12

köszönööööm, Kerimama! :)
mivel az utóbbi időben így felkúszott az ára, eddig "elítéltem a tojást mint intézményt" (hogy ŐÉ-t idézzem) ...ezért a receptért viszont megéri tojást venni, és azonnal ki is próbálom, amint kimerülnek jelenlegi tartalékaim. (a szerecsendió pedig újabban dobogós helyen áll a fokhagyma és a fahéj mellett a szerelem-listámon!)
puszi
m.

786
tojás 3 db
tej 1 dl
kukoricaliszt 6 evőkanál
1 csipet
bors 1 csipet
újhagyma 4 db
napraforgó olaj 2 ek
zöldspárga 20 dkg
vaj 2 dkg
kukoricaliszt 1 evőkanál
tej 2 dl
tejföl 2 ek
trappista sajt 10 dkg
1 csipet
bors 1 csipet
szerecsendió 1 csipet