r
Nosalty Logó

Tojáskrémmel töltött gombafejek tavaszi salátával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gombagasztro
Tojáskrémmel töltött gombafejek tavaszi salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 967 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 56 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.3 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    618 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    659.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    505 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    303 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    517 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2950 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2979 micro
Összesen 483 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2653 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    464 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    1236 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1319.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    302 micro
  • K vitamin:
    605 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    550 micro
  • Kolin:
    1034 mg
  • Retinol - A vitamin:
    517 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5900 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5957 micro
Összesen 967 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    344 micro
Összesen 56 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A főtt tojásokat kettévágjuk, a sárgájukat egy tálba tesszük és villával összetörjük. Ízlés szerint adunk hozzá tejfölt, olajat, mustárt, sót, borsot és apróra vágott zöldfűszert. Óvatosan bánjunk a tejföllel, nehogy túl híg legyen a krém. A fehérjéket apróra kockákra vágjuk és óvatosan beleforgatjuk.
  2. Az izgalmasabb ízek kedvéért pici sáfrányt is tehetünk bele. Tegyük hűtőszekrénybe és hagyjuk pihenni. A gombák tönkjét kitörjük és kevés, lobogó vízben 2-3 perc alatt előpároljuk a gombafejeket. Hagyjuk kihűlni őket, tegyük tálba és locsoljuk meg olajjal, majd töltsük meg a tojáskrémmel őket.
  3. A salátához a retket hajszálvékony szeletekre vágjuk, az újhagymát karikákra, a zöldsalátát nagyobb darabokra. Ízesítjük friss citrom levével, sózzuk, összeforgatjuk és mindent frissen fogyasztunk. Minél többféle salátát használunk, annál finomabbak az ízek. Amennyiben marad egy kis tojáskrémünk, másnap tökéletes a reggeli pirítóson vagy kalácson.
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 323
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tojáskrémmel töltött gombafejek tavaszi salátával
Gombagasztro 357 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek