r
Nosalty Logó

Tojáskrémleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tommy
Tojáskrémleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 328 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1957 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 67 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    340 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    217 mg
  • Nátrium
    724 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    176.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    447 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    251 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    2241 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    435 micro
Összesen 328 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    140.2 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    2037 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6633.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    4341 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2684 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    418 micro
  • K vitamin:
    179 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1355 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    13447 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2612 micro
Összesen 1957 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    461 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 67 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát, a sárgarépát, a zellert kis kockákra vágjuk.
  2. A vajat közepes hőfokon habzásig melegítjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és 6-7 percig pirítjuk.
  3. Felöntjük a húsleves alaplével és a sonkalével.
  4. Ízesítjük a mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval, és hozzáöntjük a fehérbort.
  5. Kis rést hagyva lefedjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
  6. Hozzákeverjük a tejfölt és és a hat felkockázott főtt tojást. 4-5 percig főzzük, majd krémesre turmixoljuk a levest.
  7. Knorr ételsűrítővel, ízlés szerint beállítjuk a sűrűségét.
  8. A maradék 2 tojást tojásszeletelővel karikára vágjuk, az újhagymát felszeleteljük.
  9. A levest a tojáskarikákkal együtt melegen, az újhagyma felszeletelt szárával megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 602
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 65577
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy borvacsorán ettem egy hasonló levest, nagyon ízlett, ezért megpróbáltam otthon elkészíteni. Nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.

Te tudtad, hogy ez a különbség a lángolt és füstölt...

Kolbászt a világ minden táján esznek, de a magyarok által kedvelt, pirospaprikával és fokhagymával, különböző fűszerekkel készülő változatok csak a mi térségünkben elterjedtek igazán, attól függetlenül, hogy sok országban rajonganak értük. De mi a különbség a boltokban leggyakrabban kapható lángolt és füstölt kolbász között?