Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krumplipizza

Krumplipizza
Krumplipizza
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többféle recept létezik az elkészítésére. Lehet magát a krumplit ízesíteni, és úgy sütni, vagy különböző feltétekkel, mint a pizzát. Lehet kerek pizzasütő tálban is sütni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy mély tálban elkeverjük a tojást és a tejszínt, ebbe reszeljük a meghámozott krumplit.
  2. Sózzuk, és olajjal vagy vajjal kikent tepsibe öntjük, egyenletesre simítjuk, és megsütjük (15-20 perc).
  3. A megsütött tésztára karikázzuk a hagymát, a kolbászt és a paradicsomot, megszórjuk oregánóval, meghintjük reszelt sajttal.
  4. A sütőbe visszatéve addig sütjük, amíg a sajt szép piros lesz.

 

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 34 867
elküldve: 21
receptkönyvben: 633
elkészítve: 14/25
Facebookon megjelent: 1

szakács

labopetra

Mióta szakács: 2011.04.27.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: lángos
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kolbászos-burgonyás pizza, krumplis lepény, óriás röszti, kolbászos röszti

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

bcs132
bcs132 Thu, 2014-04-17 23:25

Kedves Labopetra!

Korábban már sütöttem pár "különlegesebb" tésztájú pizzát (csirkemell alapú, 4 féle liszttel, stb..), és mindegyik nagyon finom volt.
Sajnos azt kell mondjam, hogy ez viszont rettenetes lett. Fogalmam sincs miért, ezt próbálom most kideríteni. A leírást követtem, 2 kis változtatást eszközöltem (alább). A krumpli hamar nagyon csúnya barna levet eresztett és tocsogott az egész. Mivel irdatlan mennyiség keletkezett a reszelés következtében, féltem, hogy nem lesz mi összetartsa, ezért 2 tojás helyett hármat raktam bele (plusz egy kiskanálnyi lisztet, de ez olyan kis mennyiség, hogy teljesen elveszett az egészben). Só, bors, aztán ment is be a sütőbe. Az állagával teljesen elégedett voltam, nagyon szépen egyben maradt, lehetett vágni... na de a szaga! Hát az valami katasztrofális volt, és sajnos semmihez sem tudom hasonlítani, maximum ha valami lápi-csatorna szagot elképzelünk hozzá, az úgy talán megállja a helyét. A második mosogatás után is halszagú volt a tepsi, amiben készítettem. Nem is lett volna ez baj, de a "tészta" színe (zöldessárga) és az íze is legalább ennyire szörnyű volt. Megpróbáltam legyűrni belőle egy keveset, de nem bírtam megenni, ki kellett dobnom az egészet, és az ingerek következtében az étvágyam is elment jó pár órára. Nem csak nekem, hanem a páromnak is, aki segített a reszelésben, így duplán annyira sajnáltam, hogy nem jött össze. Pedig annyira szerettem volna! Valami ötlet esetleg, hogy mi lehetett a hiba? (a tojásokat mindig egyenként megszaglászom mielőtt hozzáadom valamihez, a többi hozzávalót pedig frissen vásároltam, külön-külön egyik sem volt kellemetlen szagú vagy kinézetű). A romlottságot kizárom. Létezik, hogy a burgonya a hibás?
Válaszodat előre is köszönöm! Szép napot kívánok!

(Ui: remélem a hozzászólásom nem túl lehangoló, nem abból a célból született; tényleg érdekel mit ronthattam el)

labopetra
labopetra / labopetra Tue, 2014-04-29 20:30

Lehet, hogy fagyott volt a krumpli? Fogalmam sincs. Mert ez a recept gyakorlatilag egy sütőben sült tócsni. Elvileg nemigen lehet vele melléfogni.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-08-21 02:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.08.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vcsuka
pussycat / vcsuka Thu, 2012-11-01 15:25

Szerintem ez nem lehet iztelen. Biztosan ki fogom probalni! Majd kozlom veled, hogy milyen sikere volt az en csaladomban. Koszi az otletert.

szteri
szteri / szteri Wed, 2011-11-09 12:40

Kedves Labopetra!
Ma ebedre keszült a recepted alapjan a Krumplipizza. De ennek se teszta allaga, se ize nincs. Leginkabb sült-fött krumplira hasonlit az egesz. Nem kell a hozzavalokhoz veletlenül liszt??

labopetra
labopetra / labopetra Wed, 2011-11-09 13:16

Kedves szteri! Csak az alakja hasonlít a pizzára, íze inkább a rösztire. Persze van, aki abba tesz lisztet, van aki nem. Ha az ízét nem érzed elég karakteresnek, akkor fűszerezd ízlésed szerint. Szép napot!

456
burgonya 8 közepes db
tojás 2 db
főzőtejszín 1 dl
vöröshagyma 1 közepes db
sajt 5 dkg
gyulai kolbász 15 dkg
paradicsom 3 db
oregánó 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek