Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiroli almás rétes

Tiroli almás rétes
Tiroli almás rétes
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha Dél-Tirolban jár az ember, mindenképp ajánlom!

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport jól összekeverjük.
  2. Utána hozzáadjuk a lágy vajat és a tojásokat, valamint a rumot, citromlevet, citromhéjat.
  3. Az egészet jól egybegyúrjuk, és hűtőben legalább 30 percig pihentetjük!
  4. A tésztából fél kg-ot levágunk, és ezt kinyújtjuk egy konyharuha alatt, ha lehet, ne legyen túl vékony, mert akkor szétszakad a tészta.
  5. A tölteléket elkészítjük, és a tészta egyik felére elterítjük, és felcsavarjuk a konyharuha segítségével.
  6. Olajozott tepsibe rakjuk. Megkenjük olvasztott vajjal és tojással.
  7. Először 190 fokon sütjük, úgy 10 percig, amíg el nem kezd barnulni, utána 160 fokon 35-40 percig.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 970
elküldve: 6
receptkönyvben: 236
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

krisz

Mióta szakács: 2010.06.23.
2 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: rétes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

tiroli rétes, almás-fenyőmagos rétes

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timcsi66
Timcsi66 Tue, 2013-01-15 16:27

Húúúú, ez nagyon guszta, megcsinálnám, de van egy kérdésem.
Azt írod, a tésztából levágunk 1/2 kg-ot, és ezt nyújtjuk...stb.... és mi legyen a maradék tésztával?
Tehát ne az egészet használjuk???
Bocsánat, ha esetleg én vagyok figyelmetlen, de többszöri olvasásra sem értem :-)
Esetleg másvalaki? Tipp?

flava
flava Sat, 2013-11-02 01:22

En is erre lennek kivancsi de ugy latszik pont a fontos kerdesekre nincs valasz. Ahogy olvasom a tolteleket is a teszta levagott ,kinyujtott felere kell tenni , kesz. hmmm akkor minek ennyi tesztat csinalni ?? Kereshetek egy masik receptet.

Veritka
Veritka Fri, 2011-06-17 08:56

Nagyon finom lehet, azon kívüll, hogy gyönyörű.Szeretném megkérdezni, hogy mennyi citromlét és mennyi rumot kell a tésztába tenni?Köszi!

kiki
krisz / kiki Sun, 2011-08-21 13:06

 Vertika.. a citromlé és rum izlés szerint!! :) legalábbis én ugy szoktam!!Köszi a kommentet!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-17 15:56

Ez a kép tényleg nagyon el lett találva.

527
finomliszt 400 g
vaj 200 g
cukor 200 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
sütőpor 1 csomag
citrom 1 db
rum 1 ek
napraforgó olaj 1 teáskanál
alma 6 db
fahéj 0 ízlés szerint
cukor 2 ek
mazsola 1 marék
fenyőmag 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
rum 1 ek
dió 5 dkg
vaj 1 ek
tojás 1 db