r
Nosalty Logó

Tiroli almás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tiroli almás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 527 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 5246 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Összesen 210 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    539.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 527 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    236.8 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5394.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    189 mg
  • Kálcium
    1249 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    2358 mg
  • Nátrium
    1280 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.5 g
  • Cukor
    362 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1214.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1730 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    99 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    285 micro
  • Kolin:
    578 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1668 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    640 micro
  • β-crypt
    150 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1131 micro
Összesen 5246 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, sütőport jól összekeverjük.
  2. Utána hozzáadjuk a lágy vajat és a tojásokat, valamint a rumot, citromlevet, citromhéjat.
  3. Az egészet jól egybegyúrjuk, és hűtőben legalább 30 percig pihentetjük!
  4. A tésztából fél kg-ot levágunk, és ezt kinyújtjuk egy konyharuha alatt, ha lehet, ne legyen túl vékony, mert akkor szétszakad a tészta.
  5. A tölteléket elkészítjük, és a tészta egyik felére elterítjük, és felcsavarjuk a konyharuha segítségével.
  6. Olajozott tepsibe rakjuk. Megkenjük olvasztott vajjal és tojással.
  7. Először 190 fokon sütjük, úgy 10 percig, amíg el nem kezd barnulni, utána 160 fokon 35-40 percig.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 46
  • Össznézettség: 26748
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ha Dél-Tirolban jár az ember, mindenképp ajánlom!

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Ez nagyon szép kedves Krisz! Üdv: Mrs Smith

Törölt felhasználó

Ez a kép tényleg nagyon el lett találva.

Törölt felhasználó

Köszi!!!hát igyekeztem:)

Veritka

Nagyon finom lehet, azon kívüll, hogy gyönyör?.Szeretném megkérdezni, hogy mennyi citromlét és mennyi rumot kell a tésztába tenni?Köszi!

Törölt felhasználó

 Vertika.. a citromlé és rum izlés szerint!! :) legalábbis én ugy szoktam!!Köszi a kommentet!!

Timcsi66

Húúúú, ez nagyon guszta, megcsinálnám, de van egy kérdésem. Azt írod, a tésztából levágunk 1/2 kg-ot, és ezt nyújtjuk...stb.... és mi legyen a maradék tésztával? Tehát ne az egészet használjuk??? Bocsánat, ha esetleg én vagyok figyelmetlen, de többszöri olvasásra sem értem :-) Esetleg másvalaki? Tipp?

Amerellina

Én is, itt akadtam el :(

Törölt felhasználó

En is erre lennek kivancsi de ugy latszik pont a fontos kerdesekre nincs valasz. Ahogy olvasom a tolteleket is a teszta levagott ,kinyujtott felere kell tenni , kesz. hmmm akkor minek ennyi tesztat csinalni ?? Kereshetek egy masik receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tészta tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek