r
Nosalty Logó

Hajtogatott almás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Hajtogatott almás rétes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 969 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3869 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 199 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    46.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    597 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    455 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    423 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 969 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.9 g

Zsír

  • Összesen
    186.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4691 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    370 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    756 mg
  • Foszfor
    2389 mg
  • Nátrium
    1022 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.7 g
  • Cukor
    137 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    947.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1820 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    465 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1691 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1488 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1593 micro
Összesen 3869 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 199 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejben feloldjuk a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a tojásokat, sót, édeskét. A felfuttatott élesztővel alaposan összedolgozzuk a lisztes keveréket. Két részre osztjuk a tésztát.
  3. Lisztezett deszkán mindkettőt téglalappá nyújtjuk, kb. 3 mm vastagságúra. Hosszanti oldalaikat kb. 8 cm mélyen, 45 fokos szögben kétujjnyi távonként bevagdaljuk.
  4. A tészta közepét megszórjuk búzadarával, és ráhalmozzuk az almás tölteléket. Ehhez az almát nagylyukú reszelőn lereszeljük, levét kinyomkodjuk, 2-3 dkg margarinon megpároljuk, ízlés szerint adunk hozzá fahéjat, és ha savanyú, akkor folyékony édesítőszerrel édesíthetünk rajta.
  5. Ha a tésztára halmoztuk a tölteléket, a tészta csíkocskáit felhajtjuk, egyet jobbról, egyet balról, míg a végére érünk.
  6. Tetejét felvert tojással megkenjük.
  7. Sütőpapírral bélelt gáztepsire helyezzük, előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 145
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 32539
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tanultam a hibából, ui. nem vettem két részre a tésztát, így alig fért a tepsire... De egy kis leleménnyel és kanyarral könnyen megoldódott a helyzet:-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk