r
Nosalty Logó

Tiramisu torta karamellizált dióval

Iluska
Tiramisu torta karamellizált dióval
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

piskóta

krém

alapkrém

díszítés

716
Kalória
13.4g
Fehérje
79.9g
Szénhidrát
37.4g
Zsír
73.6g
Víz
108.4g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
37.3g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

piskóta

krém

alapkrém

díszítés

Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

piskóta

krém

alapkrém

díszítés

Összesen 7153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír

piskóta

krém

alapkrém

díszítés

Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    436.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    73.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 716 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.1 g

Zsír

  • Összesen
    374.4 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4362.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    1075 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    642 mg
  • Foszfor
    1576 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    798.9 g
  • Cukor
    373 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    736.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    467 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1556 micro
Összesen 7153 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

piskóta

  1. A hozzávalókat elfelezzük, és 2 db tortát készítünk belőle. A tésztához az első 4 anyagot (csak a tojássárgáját) alaposan összekeverjük, majd hozzászitáljuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a habbá vert 3 tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 25 cm-es tortaformába öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Miután kész, rácsra tesszük hűlni. Míg az egyik sül, a másik piskótát készítjük el.

krém

  1. Tiramisu pudingport kimérjük a cukorral, kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet hozzáöntjük, és folytonos keverés közben besűrítjük.
  2. Ha kihűlt, hozzáadagoljuk a mascarpone krémsajtot, a rumot, vaníliás cukrot.

alapkrém

  1. A kávéból keveset elveszünk, simára keverjük a keményítővel, aztán hozzáöntjük a többi kávéhoz, és kis lángon besűrítjük. Aromával ízesítjük. Ez az alapkrém.

díszítés

  1. Kettévágjuk a piskótákat (4 db lapot kapunk). Az egyiket megkenjük az alap, kávés krémmel vékonyan. Majd a pudingos krém egy részével. Rátesszük a második lapot. Így járunk el a következőkkel is.
  2. A torta külsejére is hagyunk krémet, azt is áthúzzuk. Reszelt csokoládéval beszórjuk.
  3. A cukrot felolvasztjuk, és az apróbb darabokra tördelt diót beledobjuk, hogy mindenhol bevonja a máz, majd a torta tetejét kidíszítjük.
  4. Hideg helyre tesszük. Végül tálalhatjuk. Jó étvágyat!!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagy sikert aratott lányom 24. születésnapján!!! Mivel 2 képet nem lehet szerkeszteni, és úgy beküldeni, így felvágva sajnos nem láthatjátok a tortát, de kérésre elküldöm bárkinek az email címére!!!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek