r
Nosalty Logó

Tiramisu torta Kittus konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tiramisu torta Kittus konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 788 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 9437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    172.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    44 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    68.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 788 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    150.5 g

Zsír

  • Összesen
    606.6 g
  • Telített zsírsav
    137 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    559 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2067.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    398 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    533 mg
  • Nátrium
    775 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    823.4 g
  • Cukor
    501 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    520.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1396 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1370 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 9437 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    75.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mascarpone krémsajtot simára keverjük. Egy másik edényben kemény habbá verjük a tejszínt, óvatosan a krémsajthoz keverjük, és ízesítjük ízlés porcukorral.
  2. Piskóta locsolásához lefőzzük a kávét, ízesítjük cukorral és rummal.
  3. Torta összeállítása: A tortakarikába rakunk egy sor beáztatott babapiskótát, erre egy réteg krém kerül, és ezt így folytatjuk, míg a krém el nem fogy. Ügyeljünk arra, hogy a torta betöltését krémmel fejezzük be. Ezután hagyjuk a tortát 3-4 órát hűlni a hűtőszekrényben.
  4. Díszítés: A babapiskótákat félbevágjuk, és olvasztott csokoládéba mártjuk. A tortát megszórjuk kakaóporral, a tortát körberakjuk a babapiskótával, és körbekötjük szalaggal. Végezetül feldíszítjük a csokoládéba mártott babapiskótával.
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 21809
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 20.

Ajánló

Tipp: A torta elkészítését a délutáni órákban ajánlatos elkészíteni a hosszanti hűtés miatt.  A torta oldalán lévő babapiskótákat már ne mártsa rumos kávéba. Tálalás előtt célszerű ezeket rárakni csak, hogy ne szívja meg magát a piskóta nedvességgel, és ne ázzon el. A díszítéshez a torta tetejére a babapiskótákat tálalás előtt kb. 30 perccel hamarabb mártsuk csokoládéba, és hűtőszekrényben dermesszük őket. A szalagot nem feltétlen kell rátenni, de szállításkor célszerű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi nagy vágyam volt szép tiramisu tortát készíteni. Úgy gondoltam, hogy elég rég vártam már a megfelelő pillanatra, ezért családom ízlése szerint készült a torta.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...