r
Nosalty Logó

Tiramisu torta ahogy Nikóka készíti

Nikóka
Tiramisu torta ahogy Nikóka készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Piskóta tortához

Egyéb hozzávalók

Krémhez

419
Kalória
9.2g
Fehérje
46.8g
Szénhidrát
21.7g
Zsír
32.6g
Víz
90.7g
Koleszterin
1.3g
Élelmi rost
28.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta tortához

Egyéb hozzávalók

Krémhez

Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta tortához

Egyéb hozzávalók

Krémhez

Összesen 5029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Piskóta tortához

Egyéb hozzávalók

Krémhez

Összesen 255 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 419 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    110 g

Zsír

  • Összesen
    260.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1088 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3687.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    744 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1320 mg
  • Nátrium
    1192 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    561.4 g
  • Cukor
    340 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    391.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    877 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 5029 kcal
  • 8% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    187.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    28.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    19.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

Piskóta tortához

  1. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a fehérjehabot.
  2. 26 cm-es tortakarikában megsütjük. Kb. 35 perc alatt 170 fokon légkeveréses sütőben.

Egyéb hozzávalók

  1. A főzött kávét a tejjel és a rumaromával összekeverjük. Ezzel locsoljuk meg majd a babapiskótákat.

Krémhez

  1. A zselatint a vízzel felfőzzük.
  2. A mascarponét a rummal elkeverjük, 2 dl hulalát felverünk. Majd visszatesszük őket a hűtőbe.
  3. A tojásokat a cukorral gőz felett, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, amíg éppen csak nem forr. Levesszük, és addig keverjük robotgéppel, amíg kihűl, közben szépen ki fog habosodni. A rumos mascarponét hozzákeverjük, és belecsurgatjuk a zselatint. Majd hozzákeverjük a hulalát.
  4. A tortát kettévágjuk, és az alsó felét visszahelyezzük a karikába, erre rákenjük a krém felét, majd bemártogatjuk a babapiskótákat és rátesszük. Meghintjük kakaóporral, erre tesszük a krém másik felét. Befedjük a lappal, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  5. Másnap levesszük róla a karikát, a maradék felvert hulalával megkenjük és feldíszítjük. Meghintjük kakaóporral a tetejét.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Már régebben készítettem ezt a tortát. A legtöbb receptben nyers tojással kell készíteni, nekem ez nem tetszett. Így egy kissé átalakítottam, a tojást kissé hőkezeltem, nagyon finom lett! Azóta már még egyszer elkészítettem.

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Epres tejberizstorta

A legpuhább piskótán ülő krémes tejberizs és az őket felül bevonó harsány eperzselé olyan tortát alkotnak, amely méltán megérdemli a klasszikus jelzőt. Születésnapra, de akár egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek