Nosalty Logó

Epres tiramisu torta sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanett111
Epres tiramisu torta sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 584 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4665 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 235 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    96.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 584 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    244.7 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    749 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.6 g
  • Cukor
    324 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    774 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    344 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    605 mg
  • Retinol - A vitamin:
    395 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1096 micro
Összesen 4665 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 235 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Hasonlóan járunk el, mint a kávés tiramisunál, csak a kávé helyett körtés, likőrös folyadékba áztatjuk a babapiskótákat.
  2. Válasszuk szét a tojásokat, majd a sárgáját verjük fel, amíg teljesen kivilágosodik.
  3. 2-3 részletben adjuk hozzá a mascarponét, majd az egész cukrot.
  4. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd óvatosan keverjük a krémhez, ügyelve, hogy ne törjük meg.
  5. A rostos körtéhez adjunk ízlés szerint (én kb. 5 cl) eperlikőrt, de lehet helyettesíteni akár aromával is.
  6. Áztassuk bele a babapiskótánkat, majd tegyük a forma aljára, így járunk el, amíg tele nem lesz a forma.
  7. Ezután jöhet rá a krém, majd apróra vágott eper (pár szép, nagy szemet hagyjunk meg a tetejére díszítésnek).
  8. Ismételten beáztatott babapiskóta, krém, és eper. (Én a tetejére szórtam egy kis szeletelt, illetve darált mandulát is.)
  9. Tegyük hűtőbe legalább 5 órára, majd óvatosan távolítsuk el a tortaforma oldalát.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 16531
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Ajánló

Én meg tudnám enni reggel, délben, este, de még éjjel is, annyira szeretem a mascarponét, mint alapanyagot... szóval rátok bízom!

Receptkategóriák

Zsanett111 12 recept

Mivel itt az eperszezon, és sikerült bevásárolnom belőle hazafelé menet (csupán 5 kg-ot) ezért most minden, ami létezik eperből készül :) Persze nagyon szeretjük, főleg, hogy már igazi édes, piros eperről van szó. Az illatáról nem is beszélve. Így készítettem el a tortámat, amit már régebbről ismerek, de most szeretném megosztani veletek is. A mascarponéval és a friss eperrel, ropogós mandulával a tetején, igazán finom édességet kapunk. Szerintem ha valaki szeretné, elkészítheti akár poharakban, vagy kelyhekben is...

Hozzászólások

Éva-Anyóca

:D

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek