Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres tiramisu torta sütés nélkül

Epres tiramisu torta sütés nélkül
Epres tiramisu torta sütés nélkül
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel itt az eperszezon, és sikerült bevásárolnom belőle hazafelé menet (csupán 5 kg-ot) ezért most minden, ami létezik eperből készül :) Persze nagyon szeretjük, főleg, hogy már igazi édes, piros eperről van szó. Az illatáról nem is beszélve. Így készítettem el a tortámat, amit már régebbről ismerek, de most szeretném megosztani veletek is. A mascarponéval és a friss eperrel, ropogós mandulával a tetején, igazán finom édességet kapunk. Szerintem ha valaki szeretné, elkészítheti akár poharakban, vagy kelyhekben is...

hozzávalók / 8 adag

  • 500 g mascarpone
  • 4 tojás
  • 400 g babapiskóta
  • 120 g cukor
  • 500 g eper
  • 2 dl körtelé
  • 5 cl eperlikőr vagy bármilyen aroma ízlés szerint

ajánlat

Én meg tudnám enni reggel, délben, este, de még éjjel is, annyira szeretem a mascarponét, mint alapanyagot... szóval rátok bízom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Hasonlóan járunk el, mint a kávés tiramisunál, csak a kávé helyett körtés, likőrös folyadékba áztatjuk a babapiskótákat.
  2. Válasszuk szét a tojásokat, majd a sárgáját verjük fel, amíg teljesen kivilágosodik.
  3. 2-3 részletben adjuk hozzá a mascarponét, majd az egész cukrot.
  4. Verjük fel a tojásfehérjét kemény habbá, majd óvatosan keverjük a krémhez, ügyelve, hogy ne törjük meg.
  5. A rostos körtéhez adjunk ízlés szerint (én kb. 5 cl) eperlikőrt, de lehet helyettesíteni akár aromával is.
  6. Áztassuk bele a babapiskótánkat, majd tegyük a forma aljára, így járunk el, amíg tele nem lesz a forma.
  7. Ezután jöhet rá a krém, majd apróra vágott eper (pár szép, nagy szemet hagyjunk meg a tetejére díszítésnek).
  8. Ismételten beáztatott babapiskóta, krém, és eper. (Én a tetejére szórtam egy kis szeletelt, illetve darált mandulát is.)
  9. Tegyük hűtőbe legalább 5 órára, majd óvatosan távolítsuk el a tortaforma oldalát.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 16 202
elküldve: 5
receptkönyvben: 43
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsanett111

Mióta szakács: 2010.08.22.
12 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tiramisu eperrel, mascarponés epertorta, epres-mascarponés torta sütés nélkül

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!