r
Nosalty Logó

Tiramisu Bridge konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
bridge
Tiramisu Bridge konyhájából
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 655 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 3935 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A krémhez

A piskótához

Összesen 290 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 655 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.9 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1546.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    283 mg
  • Foszfor
    545 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    361.9 g
  • Cukor
    240 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    349 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    576 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 3935 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    40 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 290 Kcal

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Elkészítés

A krémhez

  1. A tojásokat alaposan mossuk meg (!), majd válasszuk szét a sárgáját és a fehérjét.
  2. A tojássárgáját avaníliás- és a kristálycukorral habosra keverjük. (Akkor jó, ha tejfölsűrűségű lesz.)
  3. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd konyakkal/ aromával, fahéjjal ízesítjük.
  4. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd lazán a sajtos krémbe keverjük.
  5. A kávéban elkeverjük a 7 ek kristálycukrot, majd ebbe egyesével megforgatjuk a babapiskótákat (vigyázzunk, ne hagyjuk benne, mert rögtön elázik).
  6. A piskótákból egyréteget lefektetünk egy edénybe, majd rákanalazunk egy adag krémet, erre szórjuk a kakaóport, majd megint a piskóta, rá akrém, és a tetejérekakaópor kerül.
  7. Az egészet hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 10691
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tudom, már rengeteg tiramisu recept van mindenhol, de szinte mindegyik egy kicsit más és más. Számunkra ez az eredeti tiramisu receptje, jól bevált, "milliószor" készítettem.

Hozzávalók

A krémhez

A piskótához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.