Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejkrém szelet

Tejkrém szelet
Tejkrém szelet
65 perc / előkészület: 60 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (54)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom és kiadós sütemény, a kesernyés tészta nagyon harmonizál az édes töltelékkel. A mézes lapokkal ellentétben igen hamar megpuhul. Még finomabb lesz, ha a tésztába 1 cs mézeskalács fűszerkeveréket is gyúrunk.
A tészta kicsit nehezen állíható össze, de nem feladni, pici tejföllel lágyítani, amíg össze nem áll! Ne "csuvázzuk" össze a gyúródeszkát, nyugodtan a beolajozott sütőpapíron nyújtsuk ki!
Ha nem akarunk ennyit  "vacakolni" a csoki gőz fölött való megolvasztásával, akkor a csokit mikróban egy percig melegítjük. Vigyázat, mert könnyen megéghet, benne a cukor szénné karamellizálódik, és "rögök" formájában kiválik, ekkor már nem jó.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást, a kakaót, a mézet, a vajat vagy sütőmargarint és a porcukrot gőz fölött összekeverjük.
  2. Ha langyosra kihűlt, belekeverjük a liszttel elkevert szódabikarbónát. Jól összedolgozzuk, majd két lapot sütünk belőle.
  3. A két lapot az előmelegített, forró sütőben sütjük, a következő képpen. A gáztepsi hátát beolajozzuk, majd sütőpapírral takarjuk be, azt szintén beolajozzuk, és azon nyújtjuk ki a tészta felét. A sütési idő kb. 5-7 perc laponként. Vigyázat, könnyen megég a magas cukortartalom miatt! Ráadásul nehezen vehető észre, mert a tészta barna.
  4. A megsült lapot sütőpapírral együtt csúsztassuk le a tepsi hátáról, forrón puha, könnyen alakítható, kihűlve nagyon kemény és törékeny lesz. Sütőpapírral együtt halmozzuk egymásra a két lapot, és így hagyjuk kihűlni. 3 lapban is süthető.
  5.  A pudingport összekeverjük a liszttel és a tejjel, majd sűrűre főzzük. Kihűtjük.
  6. A kihűlt pudingos krémet kikeverjük a margarinnal, cukorral és a tejföllel csomómentesre.
  7. A krémet a két lap közé töltjük.
  8. 1 napon keresztül hideg helyen hagyjuk összeérni! Ilyenkor a tészta piskóta-szerűre puhul.
  9. A keserű tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk.  Elkeverjük a 1/2 dl olajjal, majd a tészta tetejére öntve, határozott mozdulatokkal és gyorsan egy lapos, széles késsel egyenletesen elsimítjuk! Ezután már ne simogassuk, mert ahogy fagy a csoki, odakaphatja a kést, és mattá, töredezetté válhat.
  10. Ha  csoki megszilárdult, hasáb vagy rombusz alakúra vágjuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 20
össznézettség: 329 425
elküldve: 228
receptkönyvben: 3 851
elkészítve: 62/125
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
956 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

könnyű kakaós szelet tejszín ízű krémmel, kakaós tésztájú mézes krémes

Hozzászólások (54)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rejtettk
rejtettk Sat, 2016-11-26 11:32

Én az ilyen tejes lisztes, majd margarinos cukros krémet mindig tojással készítem. A tejbe egy tojást is teszek, és sokkal de sokkal finomabb lesz tőle.

Orsolya75
Orsolya75 Mon, 2013-10-14 16:02

Meg is válaszolnám akkor a kérdésemet.
Azért lett csomós,mert a pudingot a tejjel és az egy kanál liszttel mikor megcsináltam nem hűtöttem ki teljesen.Muszáj,hogy " hűtő hideg" legyen.Ezután drabokra vágom a kocka margarint kikeverem vele majd hozzáadagolom a porcukrot és a tejfölt.Harmadszorra csináltam most meg és végre sima!
Tésztanyújtáshoz egy tipp?sütö hátulját olajozni,utána rá a sütöpapír és azt is olajozni nem kell eláztatni de ne is spóroljatom az olajjal ugyanis akkor tapad!A fa nyújtot pedig lisztezni folyamatosan.Akár a széleit kézzel is a tepsi formájára lehet igazítani.Nekem mindháromszor sikerült a tészta a leírt recept szerint készítettem és hát most már a krém is tökéletes.Nagy kedvenc ez a süti.Remélem tudtam segíteni.

Orsolya75
Orsolya75 Sat, 2013-10-05 16:09

Sziasztok!

Nekem teljesen flottul ment minden,- de mint az előző hozzászólónak aki azóta sem kapott sajna segítséget...-nekem is csomós lett a krém.Hiába kavartam nem lett olyan szép sima,homogén mint a képen.Aton kívül minden tökéletes lett de hogyan lehet ezt simára kikeverni?Mi lehetett a gond?Lehet,hogy az,hogy a punding még nem teljesen volt hideg mikor összekevertem a cukorral,vajjal,tejföllel-picit valóban még lehet,hogy langyos volt és nem teljesen hideg-ez lehet a gond?Amúgy ettől még el fog fogyni.Köszi a receptet!

sz.goti
sz.goti Sat, 2013-01-26 22:19

Sziasztok!
Csak érdeklődnék, hogy másnak is csomós lett a krém? Ezt mivel tudnám elkerülni, mert az íze isteni...de az állaga.......hát nem mutiba készült!!!!

bardi.dv
bardi.dv Fri, 2013-01-25 16:52

Sziasztok!
Én elkészítettem :-)
a következőre kell oda figyelni!
amikor a tészta alapokat gőzfelet melegítjük,ha ez készen van és langyosra hűlt
kevertem bele 2 ev kanál tejfőlt majd utána keverem bele a a szb-val elkevert lisztet
na most jön a csavar
nem kel semmit sem olajozni,bonyolítani !:-)
A tepsi hátulját be terítem zsír papírral,majd ráteszem a fele tésztát ezt is beborítom zsírpapírral ügyelni arra hogy a zsíros fele legyen a tésztán
és csak egyszerűen ki nyújtjuk így a tésztát tepsi hátulján
majd lehúzzuk a felső zsírpapírt és mehet a sütőbe
a másikat megint így:-))
én tettem a tésztába is meg a krémbe is vaníliás cukrot...
jah és így a tészta nem lesz törékeny se kemény
délelőtt elkészül este már vágható
ez 1000%
15 éve sütök és mindig tapasztalat alapján osztom meg az élményeimet:-)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-01-24 10:08

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.01.23. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2013-01-23 10:48

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.01.22. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

tilkandi
Áfonya / tilkandi Tue, 2013-01-22 19:24

Én is megcsináltam......hát a tészta kezelhetetlen lett, és nagyon száraz,tört és abszolút nem olyan lett,mint a képen! :( Pedig 22 éve sütök és eddig nem nagyon fogott ki rajtam semmi........pedig régóta szemeztem ezzel a receptel!!!

Andrasimari
Andrasimari Wed, 2012-05-23 07:15

Nem tudom, hol lehet elolvasni a tésztához szükséges anyagokat. Vagy én nem találom meg, hiszen látom, hogy többen sütötték meg??

hangya68
hangya68 Wed, 2012-05-23 08:39

A jobb oldalon (ahol a hozzávalókat sorolja) van egy csúszka, azt görgesd lejjebb és akkor fogod látni!

SusanneF
SusanneF Wed, 2012-03-28 16:56

Megcsináltam,még nem kóstoltuk.De nem olyan lett,mint a képen látszik,egész más...nem oölyan dekoratív...majd megírom az ízét.A letört tésztadarab nekem nem izlett,majd meglátjuk,milyen összességében.Hogy kalóriadús,az biztos...

witch
witch / witch Sat, 2012-03-17 18:16

Bocs, hogy belebeszelek, de ugy latom a Draga Loncsi nem jart mostanaban erre. Az a csomag roviditese, szoval 3 csomag pudingpor kell bele.

aantee
aantee / aantee Fri, 2011-09-16 10:44

24 óra elég, h megpuhuljon? Nagyon guszta, de csak ennyi idővel egy családi esemény előtt tudom megsütni, de ha ennyi nem elég, inkább mást sütök, nem szeretnék szégyenben maradni. :-)

judit.knab
judit.knab Fri, 2011-04-01 10:37

Isteni finom ez a süti! Diplomaosztó ünnepségre sütöttem, a család minden tagja oda volt érte! Köszönjük!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-14 14:25

hány tojás kell bele?

pokicus
pokicus Wed, 2011-02-02 11:28

Ki szeretném próbálni a sütit, milyen tejföl a legjobb hozzá? Köszi!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-12-13 00:50

Kislányom kifejezett kérésére sütöttem meg a sütit és nen csalódtunk, nagyon finom lett! A mézeskalácsfűszer igazán jó ízt adott a tésztának és én a krémbe még csempésztem egy kis vaníliás cukrot hozzá. Ajánlom mindenkinek! Nekem azért több mint két óra kellett hozzá, hogy elkészítsem, de megérte és igazán bőséges lett.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2010-11-22 02:45

Elkészítettem és finom volt.Egyetlen megjegyzésem,hogy a pudinghoz(3cs.)szükségtelen a liszt,mert túlságosan öreg lesz tőle a krém,darabos és csomós ,amikor megdermed.Egyébkénént finom és mutatós süti.

Nikike87
Nikike87 / Nikike87 Fri, 2010-09-10 07:55

Tegnap elkészítettem, mint életem első, igazi sütijét! Háát, vért izzadtam. :) Még jó, hogy ott volt anya bátorítani, különben abbahagytam volna a tészta gyúrásánál. :) Még kell egy kis rutin, de mindentől függetlenül isteni lett, úgyhogy ma bátran fogom kitenni az asztalra a névnapi vendégeimnek. Köszönöm! :)

Piroska71
Piroska71 Sun, 2010-07-11 18:50

Elkészítettem ezt a finomságot ,vendégségbe vittem .Nagyon nagy sikerem volt vele !!isteni sütemény ez!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-18 17:45

Ahogy látom loncsi is töröltette magát:( És sorolhatnám hányan nem tesznek már réges régen fel receptet.
Vannak egy páran akik tök frankó recepteket hoztak ide, aztán valami okból kifolyólag inkább elmentek.........Nagy kár hogy ezzel Petra csöppet sem törödik. Majd jönnek mindig újak!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-06-18 17:30

üdv!

Én megcsináltam, de borzalmas lett.. nemtudom az én hbám-e? Mindent a recept alapján csináltam, a tésztája vékony és nagyon világos lett( és kemény, nem puhul meg), a krémje pedig sárga szinű, zsíros, folyós,savanyú, borzalom...:(
Nemtudom mit ronhattam el, egész máshogy néz ki mint a képen.
Ki is dobom.

loncsi
loncsi Fri, 2010-04-16 07:15

Kedves crazygirl26!
Köszönjük a recepttel együtt, hogy legalább Neked ízlett:() Én ezt a receptet karácsonykor találtam a neten, akkor sütöttem először, nekem nagyon ízlett, azért tettem fel. Az biztos, hogy nem tömény édesség, inkább kesernyés, engem ez fogott meg benne. Örülök, hogy azért elfogyott, elég gyorsan történt a sütéshez képest:()
Szeretettel
loncsi

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Fri, 2010-04-16 06:17

Így utólag leírom,hogy elkészült a süti.A családomnak nem ízlett,nekem igen.Nem a receptel van baj,hanem a válogatós családdal.Azt mondták,túl unalmas....olyan semmi ízű.A fogyasztásukon ez viszont nem tűnt fel:)
Jó kis recept és a leírás alapján pontosan el lehet készíteni.

loncsi
loncsi Thu, 2010-04-15 23:43

Kedves YKata!
Én mindig annyival készítem. Nekem nagyon ízlik így, bár lehet, hogy másnak nem fog, ezért írtam, csak ajánlatként. Egyébként, ne kérj már kedves, bocsánatot, sőt, ha nem tetszik valami jól mondogass oda! Köszönjük a recepttel együtt a gratulációt:)
Szeretettel
loncsi

YKata
YKata Thu, 2010-04-15 20:58

ööö bocsánat, hogy beleszólok, de szerintem az 1 zacskó mézeskalács keverék nagyon sok bele.
Amúgy gratulálok a recepthez. :)

loncsi
loncsi Wed, 2010-04-14 11:33

Kedves crazygirl26!
Megmértem a gáztepsim hátát 23x39 cm-es. Mézeskalács fűszerkeveréket neki, attól lesz igazán tuti!
Sok sikert!
loncsi

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Wed, 2010-04-14 10:27

Nagyon köszönöm a gyors válaszod és köszönöm a biztató szavakat.Hát most neki is esek és megpróbálkozom vele.Ami nagyon nehéz feladat,hogy kivárjuk a puhulási időt....Reméljük mihamarabb megpuhul:)

loncsi
loncsi Wed, 2010-04-14 10:15

Kedves crazygirl26!

Most nm tudom megmérni a tepsit, de én normál gáztepsi hátán sütöttem, picit később tudom csak megadni a pontos méretet. Egyébként nem jellemző, hogy magas lesz a tésztája, a képen látott mértékig nő meg. Ne várj tőle piskóta magasságot. Mint leírtam sülés és kihűlés után nagyok kemény lesz a tészta, a krém fogja megpuhítani. Ne ijedj meg, ha kicsit folyósabb lesz a krém a vajkrémnél, pont ez kell hozzá, az fogja megpuhítani a tésztát. Töltés után hajtsd a tészta széléhez a sütőpapírt, hogy ne folyjon ki, bár nekem nem szokott. Sok szerencsét a kalandhoz, meg látod meg fogja érni, isteni az íze:)
Szeretettel
loncsi

crazygirl26
crazygirl26 / crazygirl26 Wed, 2010-04-14 09:26

Szia!
Engem a sütőtepsi mérete érdekelne.Mekkorában sütöd?Nekem 37,5*37,5 a tepsi méretem.Ezzel a mérettel mennyire kell módosítani a hozzávalókat,hogy szép magas tésztám legyen?Most elkelne a gyors válasz,mert most akarok nekiállni elkészíteni....:)

loncsi
loncsi Sun, 2010-04-11 09:19

Kedves Mézeskalács!
A sütemény nevében had tolmácsoljam köszönetünket! Nagyon kedves vagy.
Szeretettel
loncsi

loncsi
loncsi Wed, 2010-04-07 09:18

Kedves Iamlegend!

Köszönjük szépen a sütemény nevében a dicséretét. Én is ezt sütöttem meg húsvétra. Azt nem állítom, hogy könnyű megcsinálni, de megéri. A tészta nyújtása közben azt dudorásztam, hogy azért sem borulok ki, de megéri, mert tényleg fini. Köszönöm.
Szeretettel
loncsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2010-04-06 20:47

Nagyon finom lett a süti, az egész családnak ez lett a kedvence. És tényleg nagyon finom úgy hogyha teszünk a tésztájába egy zacskó mézeskalács fűszerkeveréket. Köszönöm ezt a fantasztikus receptet.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-03-14 21:43

Drága Loncsi!

Ez a süti elvarázsolt. A fogyókúrázók legkellemesebb "réme". Már a tudat, hogy a hűtőben van, elég ahhoz, hogy a legkeményebbek is meglágyuljanak...

Egyszerűen isteni!

loncsi
loncsi Mon, 2010-03-15 00:27

Drága Bogárka!

Köszönöm, örülök, hogy örömöt okozhattam! Jó étvágyat hozzá!
Szeretettel
loncsi

Dórianyu
Dórianyu Wed, 2010-02-17 09:58

nagyon tetszik a süti... a tészta főleg és lehet, hogy én túrótöltelékkel fogom most kipróbálni...:)
Mit szól hozzá kedves loncsi???

loncsi
loncsi Wed, 2010-02-17 10:17

Drága Dórianyu!

Köszönöm az elismerést. Nekem nagyon tetszik az ötleted! Jó kísérletezést, és sok sikert kívánok hozzá!

Szeretettel

loncsi

loncsi
loncsi Tue, 2010-02-16 09:42

Mindenkinek hálásan köszönöm az érdeklődést, Nélkületek nem történt volna meg velem soha! :()

680
szódabikarbóna 1 kk
finomliszt 40 dkg
porcukor 20 dkg
méz 2 ek
vaj 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
tojás 2 db
porcukor 25 dkg
margarin 25 dkg
tej 7 dl
finomliszt 1 evőkanál
tejföl 3 dl
tejszínízű pudingpor 3 csomag
tortabevonó 10 dkg
napraforgó olaj 0.5 dl
porcukor 1 teáskanál