Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kávés-diós-gesztenyés háromszögek

Kávés-diós-gesztenyés háromszögek
Kávés-diós-gesztenyés háromszögek
70 perc / előkészület: 40 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gesztenyés vajkrémből kiindulva, kicsit gazdagítva született a töltelék (ízlésünk szerint készítsük)
Egész kellemes ízharmónia lett belőle.
A csokirózsát most próbáltam ki először.
Én tejcsokival készítettem, mert nekünk ez ízlik jobban. Először a rózsa sikerült, aztán rövid időn belül lekonyult. Gyúrtam bele még a további "húzogatások" után is keményítőt. Gondolom a tejcsoki miatt is kellett bele jóval több keményítő( ill. ez a csoki zsírosabb), mert terülékenyebb volt a massza.
A rózsák ezek után már azért sikerültek, de a mai nap folyamán kezdtek kicsit ragacsosak lenni.
Ha valaki próbálta már tejcsokival, örülnék, ha megírná a tapasztalatait :)

hozzávalók / 9 adag

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Ebéd után, kávé helyett ;)
Kb. 18 szelet lesz belőle

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, majd a tojás fehérjét jó kemény habbá felverjük, közben hozzáadjuk a cukrot.
  2. A tűzhelyet begyújtjuk.
  3. Az elkevert tojássárgájához hozzákeverjük kézi habverővel óvatosan a tojásfehérje habot.
  4. Ehhez a masszához keverjük a liszt-instant kávé-instant kakaó keveréket, és óvatosan összeforgatjuk (ne keverjük nagyon sokáig).
  5. A masszát a tepsibe a kenőkéssel elsimítjuk, majd a sütőbe rakjuk.
  6. Amíg a tészta sül, a krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük.
  7. Ha a krém már habos, a felengedett gesztenyemasszát hozzáadjuk.
  8. A gesztenyés krémhez adjuk a darált kekszet és diót, rumot, illetve annyi tejet hogy könnyen kenhető krémet kapjunk ( de ne túl sok tejet, nehogy folyós legyen).
  9. A megsült piskótáról melegen lehúzzuk a sütőpapírt, és ezt a felét megkenjük a barack lekvárral.
  10. A tészta széleit levágjuk, és hosszában 3 egyenlő részre vágjuk a piskótát
  11. Ha kihűlt a piskóta, megtölthetjük a krémmel (a betöltés után 1-2 órára helyezzük hűtőbe - így könnyebb szeletelni)
  12. A kapott piskótatéglalapot 4-5 cm-es szeletekre vágjuk, majd ezeket a kis szeletkéket átlósan elvágjuk (háromszögeket kapunk). A maradék rész a jutalmunk, vagy éppen azé a családtagé, aki a konyhában somfordál.
  13. A díszítéshez a tábla csokit gőz felett megolvasztjuk, és kb. 1 ek. olajjal elkeverjük.
  14. A csoki felét sütőpapírra, keskeny, de hosszú téglalap formára öntjük, majd folyamatosan ellenőrizzük a csoki folyósságát (azaz, 1 kiskanállal a csoki megérintjük, és ha az érintés helyén a csoki "csúcsosodik", akkor jó)
  15. Tehát, ha a csoki már nem folyik, de még nem szilárdult meg, akkor sordófára fektetjük a csokis sütőpapírt, és dermedésig pihentetjük, és a sordófát kitámasztjuk, nehogy elguruljon. :)
  16. A szilárd csokit hosszanti irányban leszélezzük óvatosan, majd kb. 4 cm-ként bejelöljük, és óvatosan háromszög alakú cikkeket vágunk. (ugyanezt a maradék olvasztott csokival is elvégezzük).



 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 43x33 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 512
elküldve: 1
receptkönyvben: 150
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés-kávés szelet csokimázzal, csokis-kávés gesztenyés szelet

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Judit71
Judit71 Thu, 2011-09-01 23:53

Szia Skorpió! Jól gondolom, hogy Tupperes sodrófára fektetted a papírt? A régi fából készült túl vékony lenne ehhez a recepthez. Szerencsére van itthon mindkét fajta. Köszi a választ előre is!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Fri, 2011-09-02 14:53

Kedves Judit!

Sajnos nem tupperes (pedig milyen jók is azok). Ha jól emlékszem Sparba vettük a görgős sodrófát..
Méretei: Átmérő 6 cm, hossz 23 cm + a fogókák
Bizony jól látod (a mi régi sodrófánk átmérője is kicsi, bár hosszra jó lenne) a dundibbat használd :)

Jó alkotást, szép hétvégét! Üdv: Skorpió

Skorpió
Skorpió / Skorpió Fri, 2011-05-06 12:43

Kedves NoSalty-s csapat!

Nagyon szépen köszönjük, és nagyon örülünk neki! :)

Szép napot Mindenkinek!!!
Jó sütés-főzést hétvégére, üdv: Skorpió

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-18 13:16

Kedves Skorpió!

Melyik cukrászdában készítetted a képet, mert ha jól látom, nem vagy cukrász, hobbi szakácsként tüntetted fel magad?

Üdvözlettel

desszertbor

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-01-18 14:29

Szia Desszertbor!
Nem cukrászdában késztettem a képet! Hanem otthon.
http://pekbeata.xfree.hu/212442 nos, itt találod a "fázisfotókat"
Hát igen, így körülményesebb a sütés-főzés, ha az ember egyik kezében folyton ott van a fényképezőgép. ("véletlenül" azért fotóztam a lépéseket, mivel gondoltam, hogy a Téli maci torta után megint megkérdezi valaki, hogy cukrászdai-e?)
A fotók segítségével legalább érthetőbb a recept.
Valóban pár évig tanultam cukrászatot és mást is, de azóta tovább tanultam, és nem vagyok szakács. Viszont mindig érdekelnek a finomságok. Nagyon szeretem a csokit, és a csokis finomságokra mindig rákeresek a neten, és mikor ráakadtam a csokirózsákra, azonnal ki kellett próbálnom.
A hétvégén is próbáltam a rózsát Boci étcsokiból, és tényleg jobb lett az állaga, és másnap sem ragacsos. Esetleg neked van ötleted a tejcsokis változatra, hogy nem legyen ragacsos?

Köszi, hogy hozzászóltál, üdv: Skorpió

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-01-18 15:51

Kedves Skorpió!

Köszönöm a válaszodat, így már elhiszem, hogy ilyen mesterien tudsz elkészíteni édességeket, ha cukrásznak tanultál. Láttam a sütijeiden, hogy cukrász készíthette csak őket, olyan gyönyörűek. Gratulálok hozzájuk, elnézést a gyanúsításért, de így legalább kiderült, hogy milyen ügyes vagy valójában.

Üdvözlettel

desszertbor

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-01-18 16:25

Szia desszertbor!
Az oldalon egy felhasználó név alatt, anyukámmal együtt készítünk ételeket.
Az ételekből csak 1-2-t csináltam én, a többi mind az Ő érdeme/ügyessége! Szóval köszönjük a dícséretet!

Üdv: Skorpió

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-01-18 12:39

Szia Eszter!

Köszi, már egy ideje ki akartam próbálni így a csokit :)
Szép Napot, örülök a hozzászólásnak!
Üdv: Skorpió

605
tojás 6 db
cukor 12 dkg
finomliszt 15 dkg
instant kávé 1 ek
instant kakaópor 1 ek
sárgabaracklekvár 8 ek
margarin 10 dkg
porcukor 10 dkg
gesztenyemassza 15 dkg
kekszmorzsa 160 g
dió 3 marék
tej 2 ek
rum 10 ml
tejcsokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek
cukormáz 100 g