r
Nosalty Logó

Thai csirke tésztával

szamanta91
Thai csirke tésztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

504
Kalória
40.7g
Fehérje
70.1g
Szénhidrát
6.6g
Zsír
290.7g
Víz
91.3g
Koleszterin
6.6g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 504 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 2016 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1160.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    484 mg
  • Nátrium
    373 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    290.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    648 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 504 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    162.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4643.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1938 mg
  • Nátrium
    1494 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    280.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    1162.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    669 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    237 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    247 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    854 micro
  • Kolin:
    543 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    2592 micro
  • β-karotin
    6204 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 2016 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    64.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    145 micro
  • β-karotin
    346 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon vagy kókuszzsíron megpirítjuk. (Legjobb wokban, de nagyobb serpenyő is tökéletes!)
  2. Közben a hagymát nagyobb cikkekre, a répát vékony csíkokra, a káposztát kis kockákra, a zöld-és chilipaprikát pedig apróra vágjuk. A fokhagymát fokhagymanyomón áttörjük.
  3. Ha megsült a csirkemell, hozzáadjuk az összes zöldséget és addig pirítjuk tovább, amíg majdnem teljesen megpuhulnak. (Kicsit maradjanak roppanósak!) Közben folyamatosan locsoljuk szójaszósszal (ne sajnáljuk!) és ha kell, kis vizet is öntsünk hozzá, nehogy odaégjen.
  4. Mikor már majdnem kész, hozzáöntünk kb 1 dl vizet és az alapport, majd jól elkeverjük, és csak ezután fűszerezzük! (Ha hozzáadtuk a port, utána kóstoljuk meg, és aztán fűszerezzük, mert a por is kicsit sós!)
  5. Főzzük ki szokásos módon a tésztát, ha kész, keverjük össze a húsos zöldségekkel. Utána még egy picit piríthatjuk összekeverve is, de elhanyagolható!
  6. Bambuszrüggyel még finomabb, de ahhoz sajnos ritkán lehet hozzájutni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Amikor megjelent a "Pirított Csirke Alap por" vettem egy tasakkal, de nekem túl egyhangúnak tűnt a csomagoláson lévő elkészítési mód, és mivel a kínai éttermekbe nagyon szeretem a Thai csirkét, ezért gondoltam, megpróbálok összehozni valami olyasmit! Hát ez lett belőle..:)

További receptek

Derelye

Az Alföldön inkább barátfülének, máshol derelyének nevezett klasszikus magyar finomság, egy burgonyás töltött tészta, melyet leggyakrabban túróval és szilvalekvárral készítenek. ...

Fekete Melinda

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...