Nosalty Logó

Teriyaki lazac

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
dnbsoldiers
Teriyaki lazac
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 286 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 573 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 129 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    163.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    870 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 286 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3344.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    1976 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    1740 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 573 Kcal
  • 19% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • D vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    749.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    390 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazacot pikkelyezzük le, mossuk meg, és itassuk fel a vizet papírtörlővel.
  2. Sózzuk meg a halat, és tegyük be a hűtőbe 30 percre.
  3. Közben készítsük el a teriyaki szószt: a mirint, a szakét, a szójaszószt és a cukrot keverjük össze.
  4. A lazacot vegyük ki a hűtőből, és vágjuk hosszanti irányba két egyenlő részre, majd forgassuk meg lisztben. Ha evőpálcikával szeretnénk enni, akkor érdemesebb 4-5 cm-es darabokra vágni.
  5. Hevítsünk olajat egy serpenyőben, helyezzük bele a lazacszeleteket, és közepes lángon süssük barnára az összes oldalát. Ez kb. oldalanként 2-3 percet jelent.
  6. Öntsük a lazacra a teriyaki keveréket, és a halat gyakran forgatva főzzük, amíg a szósz egy kicsit be nem sűrűsödik.
  7. Tálaljuk rizzsel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 25
  • Össznézettség: 15603
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 03.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

dnbsoldiers 26 recept

Érdekesség, hogy a lazacban eléggé hangsúlyos az umami íz, tehát az ötödik alapíz. Az alapvető édes, sós, keserű, savanyú íz mellett, 1908-as publikációjában említi először Kikunae Ikeda vegyész professzor az umamit. Ikeda, a japán konyha tradicionális alapanyagából, a kombu nevű tengeri algából nyerte ki az umamit kiváltó glutaminsavat. A nyugat nem igazán hitt neki, amíg 1996-ban a Miami egyetem kutatói umamira specializálódott receptorokat találtak a nyelvén.

Hozzászólások

Zoli

Kedves Szakácshölgy! Sajnos a hiányos angol tudásommal nem tudtam megfejteni a nevedben lév? " dnb " rövidítést, de ez a kisebbik baj. Nagyon gusztusos a tálalásod és szép a fénykép, de az egész sztori nekem teljesen " japánul " van. Átnéztem a többi receptedet is , azokat értem . Ebben viszont olyan alapanyagokat írsz, amir?l azt sem tudom, hogy micsoda. Kisvárosban lakom, ezért az alapanyagokat, ha tudnám is , hogy mi, nem tudnám beszerezni. Ezért légy szíves le, mivel lehet helyettesíteni. Lehet, hogy csak én vagyok ilyen m?veletlen. Egyébként figyelmedbe ajánlom a vietnami cápaharcsa, vagy pangasius tenyésztését ( megtalálod, ha rákeresel ) és garantálom, hogy többet nem fogod használni. Várom a válaszod: Zoli

dnbsoldiers

Kedves Zoli! Kezdjük azzal, hogy a helyes megszólításom inkább úr lenne :) Ha rákattintasz az adott alapanyagra, el?jön egy leírás róla. Ha pedig beírod a nevét a google-ba sok ezer leírást találsz. Helyettesíteni nem igazán lehet az alapanyagokat, mivel semmihez sem hasonlítható az ízük. Talán a sake helyett lehet használni száraz sherryt, de úgy nem az eredeti ízeket kapjuk. Ezeken a helyeken meg lehet rendelni a hozzávalókat, bárhová kiviszik: http://www.culinaris.hu/ http://www.tokyoplaza.hu/

Zoli

Kedves Szakácsúr! Köszönöm a gyors választ és a tanácsokat. További jó sütés - f?zést kívánok! Zoli

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A szívednek sem jó, ha túl sokat, vagy túl keveset...

Sokszor hallunk a megfelelő mennyiségű és minőségű alvás hatásairól: a pihenés kell az agynak, a mentális egészségnek, az izmoknak, gyakorlatilag minden egyes szervnek a szervezetünkben. Ez alól a szív sem kivétel: egy friss kutatás szerint a 6-7 óránál kevesebb vagy több alvás komolyan megterhelheti az egyik legfontosabb szervünket.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek