Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kukoricával és gombával rakott csirkemell

Kukoricával és gombával rakott csirkemell
Kukoricával és gombával rakott csirkemell
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A barátomat akartam meglepni valami finom vacsorával, amikor annyi minden volt a hűtőben, hogy nem tudtam eldönteni, miből főzzem a vacsorát, így inkább mindent beletettem! :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az elkészítést megelőző nap bepácoljuk olajban és grillfűszerben a csirkemellet, hogy jó szaftos legyen. Ez a lépés ízléstől függően elhanyagolható.
  2. Az előző nap bepácolt csirkemellet hirtelen forró olajban kisütjük, hagymával és paradicsommal.
  3. Ezután a serpenyőbe apróra vágott szalonnát teszünk, majd ráfektetjük a már kisült csirkemellet, a hagymát és a paradicsomot.
  4. Ezután a gombát is hirtelen forró olajban kisütjük.
  5. A hagymát és a csemegekukoricát rászórjuk a csirkemellre, majd leöntjük főzőtejszínnel, és megszórjuk sajttal.
  6. Először alufólia alatt sütjük kb. 20-25 percig, majd kb 15-20 percig alufólia nélkül kb. 180 fokon.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 783
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Ejwi

Mióta szakács: 2013.01.09.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-tejszínes rakott csirkemell, kukoricás-gombás rakott hús, rakott csirkemell gombával és kukoricával tejszínesen

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

477
csirkemell filé 50 dkg
gomba 4 közepes db
füstölt szalonna 5 dkg
csemegekukorica 8 dkg
főzőtejszín 2 dl
sajt 5 dkg
paradicsom 1 kis db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 kis fej
csirke fűszersó 1 ek
napraforgó olaj 6 ek