r
Nosalty Logó

Csicseriborsós tepsis husi

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Allisc
Csicseriborsós tepsis husi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 863 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 4312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2509.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    508 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    716 mg
  • Nátrium
    1086 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    319.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    808 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    49 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    448 micro
  • Kolin:
    190 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    7387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    580 micro
Összesen 863 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.9 g

Zsír

  • Összesen
    197.5 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    76 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12546.9 g
  • Cink
    39 mg
  • Szelén
    205 mg
  • Kálcium
    2540 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    3582 mg
  • Nátrium
    5430 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    1599.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4040 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    187 mg
  • D vitamin:
    243 micro
  • K vitamin:
    823 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2240 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    951 micro
  • α-karotin
    330 micro
  • β-karotin
    36936 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7719 micro
  • Lut-zea
    2902 micro
Összesen 4312 kcal
  • 11% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    148 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    1353 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    283 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Kikenjük a tepsit olívaolajjal, és egyenletesen beleszórjuk a feldarabolt burgonyákat (az édesburgonyát lehet nagyobb darabokra vágni, mert hamarabb puhul) és a felkarikázott hagymákat. Megsózzuk, és jól átforgatjuk.
  2. Ráfektetjük a sózott-borsozott husikat, aláöntjük a csicseriborsó konzerv levét (ebben fog párolódni), és alufólia alatt kb. 210 °C-on 40 percig pároljuk.
  3. A 40 perc elteltével levesszük a fóliát, és visszatoljuk még kb. 15 percre, hogy kicsit piruljon.
  4. Ezután ráhelyezzük a husikra a felkarikázott paradicsomokat, majd a paradicsomokra ráfektetünk egy-egy szelet sajtot.
  5. Visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül, és addig hagyjuk, míg a sajt szépen megolvad és rápirul.
  6. Újra kivesszük, és egyenletesen elterítjük rajta a csicseriborsót, majd újból visszatoljuk a sütőbe, de csak annyi időre, míg a borsó is átmelegszik.
  7. Tálalás előtt megszórjuk aprított petrezselyemmel.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 65 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 62
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3905
  • Feltöltés dátuma: 2015. szeptember 11.

Ajánló

Amikor a borsót ráborítjuk, még pár szem fekete olajbogyót is tehetünk bele, mediterrán hangulata lesz tőle, és nem utolsósorban nagyon jól mutat ez a színkavalkád.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az utóbbi időben egyre gyakrabban vásárolok csicseriborsót, ezt a vacsorát is azért alkottam, hogy ezt a nagy kedvencet élvezhessük. Legegyszerűbb, ha már egyenesen konzervet veszünk. Aki nem szereti a tarját, elkészítheti csirkecombbal is. A sajt lehet valami aromásabb vagy füstölt sajt, de megfelel a trappista is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek