Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csicseriborsós tepsis husi

Csicseriborsós tepsis husi
Csicseriborsós tepsis husi
80 perc / előkészület: 15 perc sütés: 65 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az utóbbi időben egyre gyakrabban vásárolok csicseriborsót, ezt a vacsorát is azért alkottam, hogy ezt a nagy kedvencet élvezhessük. Legegyszerűbb, ha már egyenesen konzervet veszünk. Aki nem szereti a tarját, elkészítheti csirkecombbal is. A sajt lehet valami aromásabb vagy füstölt sajt, de megfelel a trappista is.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Amikor a borsót ráborítjuk, még pár szem fekete olajbogyót is tehetünk bele, mediterrán hangulata lesz tőle, és nem utolsósorban nagyon jól mutat ez a színkavalkád.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kikenjük a tepsit olívaolajjal, és egyenletesen beleszórjuk a feldarabolt burgonyákat (az édesburgonyát lehet nagyobb darabokra vágni, mert hamarabb puhul) és a felkarikázott hagymákat. Megsózzuk, és jól átforgatjuk.
  2. Ráfektetjük a sózott-borsozott husikat, aláöntjük a csicseriborsó konzerv levét (ebben fog párolódni), és alufólia alatt kb. 210 °C-on 40 percig pároljuk.
  3. A 40 perc elteltével levesszük a fóliát, és visszatoljuk még kb. 15 percre, hogy kicsit piruljon.
  4. Ezután ráhelyezzük a husikra a felkarikázott paradicsomokat, majd a paradicsomokra ráfektetünk egy-egy szelet sajtot.
  5. Visszatoljuk a sütőbe fólia nélkül, és addig hagyjuk, míg a sajt szépen megolvad és rápirul.
  6. Újra kivesszük, és egyenletesen elterítjük rajta a csicseriborsót, majd újból visszatoljuk a sütőbe, de csak annyi időre, míg a borsó is átmelegszik.
  7. Tálalás előtt megszórjuk aprított petrezselyemmel.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 270
elküldve: 2
receptkönyvben: 53
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Allisc

Mióta szakács: 2015.04.14.
56 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csicseriborsós tarja, sertéstarja zöldségekkel, paradicsomos csicseriborsós hús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

853
sertéstarja 60 dkg
burgonya 3 közepes db
édesburgonya 3 db
vöröshagyma 2 közepes db
lila hagyma 1 közepes db
csicseriborsó 35 dkg
paradicsom 3 közepes db
sajt 30 dkg
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
petrezselyem 1 csokor