Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepsis csülök basa módra

Tepsis csülök basa módra
Tepsis csülök basa módra
160 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rozi oldalán láttam a receptet, gyakorlatilag ugyanaz, mint a csülök pékné módra, az íze mégis kicsit más!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jól megmosott csülköt előfőzzük, annyi vizet öntünk a csülökre, hogy épp ellepje. A főzővízhez 4-5 gerezd fokhagymát, szemes borsot, 2-3 babérlevelet, 1 kisebb fej hagymát teszünk, addig főzzük, amíg a csont könnyen elválik a hústól.
  2. Amíg a csülök fő, megtisztítjuk és feldaraboljuk a krumplit, tepsibe terítjük, sózzuk, kevés olajat öntünk rá, és összeforgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, majd 8 cikkre vágva a krumpli közé tesszük.
  3. A megfőtt csülköt kicsontozzuk, darabokra vágjuk, majd megszórjuk a bors és fűszerpaprika keverékével, és a krumplira fektetjük.
  4. Előmelegített sütőben saját levével néha locsolgatva ropogósra sütjük, savanyúsággal, párolt káposztával tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 20 891
elküldve: 6
receptkönyvben: 116
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

"Inom"

Mióta szakács: 2012.11.24.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis csülök, csülök pékné módra, sertéscsülök sütőben készítve burgonyaágyon

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

628
füstölt sertéscsülök 1 kg
burgonya 8 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
víz 2 dl