r
Nosalty Logó

Pulled pork arvai.m konyhájából

arvai.m
Pulled pork arvai.m konyhájából
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

pácolás

sütés

820
Kalória
53.1g
Fehérje
22.2g
Szénhidrát
55.2g
Zsír
262.4g
Víz
213g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
16.3g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

pácolás

sütés

Összesen 820 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

pácolás

sütés

Összesen 8195 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír

pácolás

sütés

Összesen 205 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.2 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2346.2 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    588 mg
  • Nátrium
    1504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    262.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    1365 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 820 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    531.2 g

Zsír

  • Összesen
    551.9 g
  • Telített zsírsav
    188 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    245 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    62 g
  • Koleszterin
    2130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23462.2 g
  • Cink
    84 mg
  • Szelén
    841 mg
  • Kálcium
    810 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    754 mg
  • Foszfor
    5882 mg
  • Nátrium
    15042 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    222.1 g
  • Cukor
    163 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    2624 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    793 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    2100 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    24 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    123 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    1940 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    169 micro
  • β-karotin
    7826 micro
  • β-crypt
    1792 micro
  • Likopin
    13650 micro
  • Lut-zea
    5794 micro
Összesen 8195 kcal
  • 14% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    375 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    341 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

pácolás

  1. A pácolást követően a húst hagyjuk 32 órát (2 este) pihenni.
  2. Megtisztítjuk a húst a nyesedékektől és a hártyától, zsírtól.
  3. A száraz fűszereket összekeverjük.
  4. Bekenjük a húst a mustárral. Megszórjuk a fűszerkeverékkel mindkét felét.
  5. Elcsomagoljuk fóliába, és hűtőbe tesszük.

sütés

  1. Előmelegítjük a sütőt 120°C-ra. Egy jénait kikenünk kevés zsírral vagy olajjal, beletesszük a bepácolt húst, majd lefedjük, és betesszük a sütőbe.
  2. 3,5-4 óra a sütés kezdetétől: A maradék fűszerkeveréket összekeverjük a BBQ szósszal, és kb. 1 dl sörrel, hogy mártás szerű állaga maradjon. Kivesszük a húst, és megkenjük mindkét oldalát, a jénaiba a hús mellé öntjük a maradék sört, és megfordítva visszatesszük a sütőbe.
  3. 7 óra a sütés kezdetétől: Kivesszük a húst, és megfordítjuk. Visszatesszük a sütőbe.
  4. 10 óra: Kivesszük a sütőből a jénait, és lefedve 30 percet hagyjuk pihenni. A sütést követően a fűszerréteg a hús szélére ráég és kérhet képez, se a látványtól, se az egy kis égett szagtól nem kell megijedni, a lényeg a hús belsejében van. Kivesszük belőle a húst darabonként, és két villával szálakra szedjük. A szaftját (ha nem elég sűrű, akkor egy serpenyőbe szedve besűrítjük) a szálakra szedett húsra öntjük, és megkeverjük.
  5. Körettel, szendvicsben vagy hamburgerben tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 600 p
  • Sütés hőfoka: 120 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A Pulled pork az eddigi legszaftosabb, legomlósabb hús, amit valaha ettem. Remek betéte akármelyik szendvicsnek vagy hamburgernek, de körettel és salátával is mennyei étel. Elkészítése sok időt igényel (bár magára hagyható sütés közben), de megéri minden egyes percét.

További receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...