Pulled pork arvai.m konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
arvai.m
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
120 °C
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
pácolás
-
300g sertéslapocka708 kcal
-
6g barna cukor23 kcal
-
2g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
8 kcal
-
20g dijoni mustár12 kcal
sütés
-
40g sör17 kcal
-
30g barbecue szósz52 kcal
Összesen
820
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
pácolás
-
3000g sertéslapocka7080 kcal
-
60g barna cukor228 kcal
-
20g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
28g fűszerpaprika79 kcal
-
200g dijoni mustár120 kcal
sütés
-
400g sör172 kcal
-
300g barbecue szósz516 kcal
Összesen
8195
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
pácolás
-
74.9g sertéslapocka177 kcal
-
1.5g barna cukor6 kcal
-
0.5g himalája só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
0g fokhagymapor0 kcal
-
0.7g fűszerpaprika2 kcal
-
3 kcal
sütés
-
10g sör4 kcal
-
7.5g barbecue szósz13 kcal
Összesen
205
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.1 g
Zsír
-
Összesen 55.2 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 25 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2346.2 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 75 mg
-
Foszfor 588 mg
-
Nátrium 1504 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 22.2 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 262.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 210 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 12 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 194 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 17 micro
-
β-karotin 783 micro
-
β-crypt 179 micro
-
Likopin 1365 micro
-
Lut-zea 579 micro
Összesen
820
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 531.2 g
Zsír
-
Összesen 551.9 g
-
Telített zsírsav 188 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 245 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 2130 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 23462.2 g
-
Cink 84 mg
-
Szelén 841 mg
-
Kálcium 810 mg
-
Vas 43 mg
-
Magnézium 754 mg
-
Foszfor 5882 mg
-
Nátrium 15042 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 222.1 g
-
Cukor 163 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 2624 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 793 micro
-
B6 vitamin: 12 mg
-
B12 Vitamin: 22 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 2100 micro
-
K vitamin: 31 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 24 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 123 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 208 micro
-
Kolin: 1940 mg
-
Retinol - A vitamin: 60 micro
-
α-karotin 169 micro
-
β-karotin 7826 micro
-
β-crypt 1792 micro
-
Likopin 13650 micro
-
Lut-zea 5794 micro
Összesen
8195
kcal
- 14% Fehérje
- 6% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 13.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 585.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 20 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 375 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 52 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 195 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 341 micro
-
Lut-zea 145 micro
Összesen
205
kcal
Hozzávalók
pácolás
-
3 púpozott ek barna cukor
-
2 ek fekete bors
-
2 ek cayenne paprika
-
1.5 ek római kömény
-
1.5 ek fokhagymapor
sütés
-
4 dl sör
-
150 ml barbecue szósz
Elkészítés
pácolás
- A pácolást követően a húst hagyjuk 32 órát (2 este) pihenni.
- Megtisztítjuk a húst a nyesedékektől és a hártyától, zsírtól.
- A száraz fűszereket összekeverjük.
- Bekenjük a húst a mustárral. Megszórjuk a fűszerkeverékkel mindkét felét.
- Elcsomagoljuk fóliába, és hűtőbe tesszük.
sütés
- Előmelegítjük a sütőt 120°C-ra. Egy jénait kikenünk kevés zsírral vagy olajjal, beletesszük a bepácolt húst, majd lefedjük, és betesszük a sütőbe.
- 3,5-4 óra a sütés kezdetétől: A maradék fűszerkeveréket összekeverjük a BBQ szósszal, és kb. 1 dl sörrel, hogy mártás szerű állaga maradjon. Kivesszük a húst, és megkenjük mindkét oldalát, a jénaiba a hús mellé öntjük a maradék sört, és megfordítva visszatesszük a sütőbe.
- 7 óra a sütés kezdetétől: Kivesszük a húst, és megfordítjuk. Visszatesszük a sütőbe.
- 10 óra: Kivesszük a sütőből a jénait, és lefedve 30 percet hagyjuk pihenni. A sütést követően a fűszerréteg a hús szélére ráég és kérhet képez, se a látványtól, se az egy kis égett szagtól nem kell megijedni, a lényeg a hús belsejében van. Kivesszük belőle a húst darabonként, és két villával szálakra szedjük. A szaftját (ha nem elég sűrű, akkor egy serpenyőbe szedve besűrítjük) a szálakra szedett húsra öntjük, és megkeverjük.
- Körettel, szendvicsben vagy hamburgerben tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 120 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 600 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1811
- Feltöltés dátuma: 2019. január 17.
Ajánló
A sütést közben a szósszal való megkenés után kb. 2 óránként meglocsoltam a hús tetejét a szaftjával.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
arvai.m
2 recept
A Pulled pork az eddigi legszaftosabb, legomlósabb hús, amit valaha ettem. Remek betéte akármelyik szendvicsnek vagy hamburgernek, de körettel és salátával is mennyei étel. Elkészítése sok időt igényel (bár magára hagyható sütés közben), de megéri minden egyes percét.