Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tepertős pogácsa Papillontól

Tepertős pogácsa Papillontól
Tepertős pogácsa Papillontól
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs sztori. Tepertős pogácsa van.

Kb 60 db lett belőle, a pogácsaszaggatóm olyan 3-4 cm átmérőjű.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet megmelegítjük a cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sóval, borssal, majd a tejföllel, vajjal, élesztős tejjel kidolgozzuk. A tésztát fél óráig meleg helyen pihentetjük. Addig a darált tepertőt, borsot, puha vajat összekeverjük.
  3. A megkelt tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a tepertőkrémmel, hajtogatjuk, fél órát pihentetjük. Ezt még kétszer megismételjük.
  4. Az utolsó hajtogatás-pihentetés után jó kétujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét késsel berácsozzuk, tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk, szaggatjuk, tepsibe pakoljuk, pirosra sütjük.
  5. Kb 60 db lett belőle, a pogácsaszaggatóm olyan 3-4 cm átmérőjű.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Papillon

Mióta szakács: 2013.09.28.
52 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: pogácsa
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

pogácsa darált tepertővel, töpörtyűs pogácsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

512
finomliszt 50 dkg
1 teáskanál
margarin 15 dkg
tejföl 1 dl
tej 2.5 dl
cukor 1 teáskanál
élesztő 3 dkg
bors 0 ízlés szerint
tepertő 20 dkg
vaj 3 dkg
tojás 1 db
szezámmag 1 ek