r
Nosalty Logó

Réteges tepertős pogácsa leves után

márti1218
Réteges tepertős pogácsa leves után
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

878
Kalória
24.3g
Fehérje
79g
Szénhidrát
50.2g
Zsír
38.7g
Víz
94g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
1.9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 5265 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1739.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    1413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    79 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 878 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.7 g

Zsír

  • Összesen
    301.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    564 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10438.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1067 mg
  • Nátrium
    8479 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    474.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    232.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    506 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 5265 kcal
  • 13% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 20% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    670.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    545 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 337 kcal

Elkészítés

  1. Mérjük ki a lisztet, tegyük bele a 2 tk. sót, egy tk. borsot, zsírt, és morzsoljuk össze.
  2. Keverjük el a tejben egy csipet cukorral az élesztőt (nem kell felfuttatni), a két tojást és a tejfölt.
  3. Adjuk a liszthez az élesztős keveréket, és gyúrjuk közepes keménységű tésztává, ha még kíván egy kis tejet, tegyük azt is hozzá, és jól dolgozzuk ki a tésztát. Takarjuk le, és kelesszük duplájára.
  4. A megkelt tésztát nyújtsuk vékony téglalappá, és kenjük rá egyenletesen a tepertőkrémet. Hajtogassuk meg háromszor, a hajtogatások között 20 perc pihentetéssel a hűtőben. Sokféleképpen lehet hajtogatni, én úgy csinálom, hogy a téglalap hosszabb oldala van előttem, onnan hajtok a kétharmadáig, majd szemből rá, balról a kétharmadik, majd jobbról rá.
  5. A háromszor meghajtott tésztát kinyújtjuk kb. 2 cm vastagra, tetejét éles késsel berácsozzuk, és kb. 6 cm-es kiszúróval kiszaggatjuk, a maradékot összegyúrjuk, és azt is szaggatjuk, míg a tészta el nem fogy.
  6. Tetejét tojással lekenjük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük. Az aljának és a tetejének is aranysárgának kell lenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Már régóta szeretnék egy olyan pogácsát, ami a leves után a "második" szerepét tölti be, amit pékségekben, vásárokon lehet kapni. Ez olyan!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek