r
Nosalty Logó

Tenkes szelet

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Tenkes szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 852 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 5106 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 273 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1166.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    411 mg
  • Nátrium
    520 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    609 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    128 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    576 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    389 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    7 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 852 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.2 g

Zsír

  • Összesen
    337.1 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    164 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1089 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6997.7 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    655 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2468 mg
  • Nátrium
    3120 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3652 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    108 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    766 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    996 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3457 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    2332 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    3021 micro
Összesen 5106 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 273 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karajt felszeleteljük és vékonyra kiverjük.
  2. Az áttört fokhagymát kevés sóval eldörzsöljük és a tejjel elkeverjük. Ebbe helyezük a hússzeleteket (fontos, hogy ellepje a teljesen a húst) 1-2 órát hagyjuk a hűtőben pihenni. (ezt előző este is megtehetjük)
  3. Közben a gombát, a sonkát és a májat egyforma apró kockára vágjuk (kb.1,5 cm).
  4. A hagymát finomra vágjuk és kevés olajon megpirítjuk.
  5. Hozzáadjuk a gombát, a sonkát és a májat. Állandó keverés mellett készre pirítjuk, majd kevés ételizesítővel és borssal megszórjuk, (esetleg 1-2 gerezd gokhagymával, ha sokat tisztítottunk) hozzáadjuk a felaprítottpetrezselymet.
  6. A hússzeletekről leitatjuk a nedvességet, sózzuk, borsozzuk (estleg fűszersóval meghintjük), majd megtöltjük a raguval. Begöngyöljük v.félbehajtjuk és hústűvel ( fogvájóval) rögzítjük.
  7. Lisztbe, tojásba, amit egy kis tejjel lazítunk, észsemlemorzsába megforgatunk.
  8. Bő forró olajban lassan megsütjük.
  9. Ferdén kettévágva tálaljuk, tetszés szerinti körettel.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 190
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 27860
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 02.

Ajánló

A vágott felületeket megszórhatjuk reszelt sajttal is. Szárazabb körettel savanyúság illik hozzá, de kitűnő friss zöldsalátával is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagyszüleim egy Tenkesaljai településen éltek. Sokat voltam náluk gyerekkoromban és szeretettel gondolok azokra a napokra. Ez adta az ihletet, hogy kicsit a saját ízlésemre formálva kipróbáljam ezt az ételt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek