r
Nosalty Logó

Temesvári sertésborda zöldbabbal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Temesvári sertésborda zöldbabbal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 98 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    726.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    56 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    95 micro
  • β-karotin
    1490 micro
  • β-crypt
    235 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    939 micro
Összesen 548 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.8 g

Zsír

  • Összesen
    134.7 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    415 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2904.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    413 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    344 mg
  • Foszfor
    1604 mg
  • Nátrium
    357 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.5 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1709.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    688 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    670 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    430 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    381 micro
  • β-karotin
    5959 micro
  • β-crypt
    938 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    3755 micro
Összesen 2188 kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    128.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    1197 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 98 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sertéskarajt kissé kiverjük, lisztbe mártva forró olajban mindkét oldalát világosra sütjük.
  2. A szeleteket kivesszük, és a megmaradt olajban kissé megpirítjuk a metéltre vágott hagymát az apróra vágott szalonnával, behintjük paprikával, és hozzákeverjük az apróra kockázott paprikákat és a zöldbabot (én tettem bele egy gerezd reszelt fokhagymát is). Megsózzuk, tetejére helyezzük a hússzeleteket, felöntjük a paradicsomlével, és lassú tűzön pároljuk. Ha szükséges, vizet még adhatunk majd hozzá.
  3. Ha megpuhult a hús és a zöldbab is, a tejfölt elkeverjük egy kiskanál liszttel, és hozzáadjuk. Összeforraljuk, és készen is van.
  4. Tetszés szerinti körettel tálaljuk, én a rizs mellett döntöttem.
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 12159
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden, ami paradicsomlében vagy lecsós alapon fő meg, az csakis isteni finom lehet. Használhatunk sima tv paprikát is a receptben, nem kell pontosan betartani az előírtakat, a végeredmény mindenhogy jó tud lenni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek