Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Banános keksz

Banános keksz
Banános keksz
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ismét egy diétás sütemény-kísérlet, "azokra" a napokra. Nem az a süti ami a szépségével hódít, de az íze és az illata valami mennyei. Eredeti recept csokidarabkákkal és juharsziruppal (angol): http://www.sundaybaker.net/2011/04/banana-oatmeal-chewies.html

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Kissé rágósabb kekszre kell számítani, a tésztája is elég ragacsos, amilyen formában a tepsibe helyezzük, úgy is marad. Frissen sütve a külső rétege picit ropogósabb, belül viszont puha marad. A későbbiekben az egész süti bepuhul, nem morzsálódik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A banánokat villával összetörjük.
  2. A 3 bögre zabpehelyből egy bögrényit ledarálunk, ezzel helyettesítjük a lisztet.
  3. Az összes hozzávalót alaposan elkeverjük a pépesített banánnal.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe adagoljuk a tésztát, tetszés szerint formázhatjuk.
  5. Előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, de vigyázzunk, mert könnyen megég.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 691
elküldve: 7
receptkönyvben: 538
elkészítve: 15/17
Facebookon megjelent: -

szakács

thesmilingone

Mióta szakács: 2011.05.02.
13 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 3 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános rágós, rágós zabkeksz, banános zabkeksz, banános zabsüti, zabpehelysüti banánnal

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

doramokus
doramokus Sun, 2012-04-01 12:03

Húú, én is megcsináltam a sütit. Nagyon finom lett és laktató, köszönöm a receptet. Legközelebb alacsonyabb hőfokon sütöm, úgy jobban kiszárad majd. A kókuszos verziót is ki fogom próbálni. :)
Dóri

kishugika
kishugika Fri, 2011-07-01 08:21

Megcsináltam és nagyon finom! Annyit változtattam rajta, hogy a szerecsendió és a fahéj helyett kókuszreszeléket raktam bele. Köszi a receptet!

thesmilingone
thesmilingone / thesmilingone Wed, 2011-06-29 15:45

Kíváncsian várom a fejleményeket! Én, ismerve magamat, két szemet engedtem magamnak első körben - egyet melegen, egyet kihűlve. A többi a fagyasztóban várja a sorát :D

499
banán 3 db
zabpehely 3 bögre
almalé 1 dl
mazsola 18 g
fahéj 1 tk
szerecsendió 0.5 tk
vaníliaaroma 1 teáskanál