Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös zabkeksz

Gyümölcsös zabkeksz
Gyümölcsös zabkeksz
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szuper reggeli recept, zabkeksz rengeteg aszalt gyümölccsel.
Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, és napokig puha marad!
Szeretjük!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálban elkeverjük a zabpelyhet a liszttel, sóval, sütőporral és az apró darabokra vágott aszalt gyümölcsökkel.
  2. Egy serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, majd hozzáadjuk a barna cukrot és juharszirupot, majd kb. 5 percig főzzük. Ha elkezd habzani, ideje levenni a tűzről, és a zabos keverékbe önteni.
  3. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és ragacsos masszává gyúrjuk.
  4. Nedves kézzel kb. 40 grammos golyókat gyúrunk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd finoman lenyomkodjuk őket.
  5. 170 fokon 15-20 percig sütjük, 10 percet pihentetjük, majd fogyaszthatjuk is!
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 111
össznézettség: 4 583
elküldve: 1
receptkönyvben: 56
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1195 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös keksz

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

503
zabpehely 200 g
finomliszt 200 g
1 tk
sütőpor 1 tk
aszalt gyümölcsök 240 g
vaj 120 g
barna cukor 200 g
juharszirup 50 ml
tojás 3 db