Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli saláta

Téli saláta
Téli saláta
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom saláta, bármilyen ételhez passzol, lehet dúsítani apróra vágott dióval vagy kenyérkrutonokkal is... Akkor akár önálló ételként is tálalható.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A jégsalátát vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát  krumplihámozóval szalagokra szeljük.
  2. Enyhén megsózzuk, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
  3. Kikeverjük a ecetet, olajat, mustárt, a cukrot és borsozzuk.
  4. Tálalás előtt ráöntjük az öntetet az előkészített salátára.
  5. Tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 633
elküldve: 0
receptkönyvben: 154
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

labionda

Mióta szakács: 2011.12.09.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: szilveszter, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sárgarépa saláta, mustáros ecetes répasaláta, répasaláta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kicsivik
kicsivik / kicsivik Sun, 2012-02-05 09:10

Üdvözöllek Labionda!
Az én kedvenc salim kísértetiesen hasonlít erre, annyi különbséggel, és ezt azoknak is mondom, akiket eltántorít a jégsaláta borsos ára, hogy kínai kellel is ugyanolyan harsanó és finom. A kel előnye, hogy feleannyiba kerül, és tovább megőrzi a roppanós állagát, és nem barnul be olyan hamar. Egy fej lilahagymát is szoktam belekarikázni, de hát én hagyma nélkül sehova sem megyek! 8)))

labionda
labionda / labionda Sun, 2012-02-05 18:42

Kedves kicsivik:)
Köszi az észrevételedet, örülök neki...
Szoktam én is kínai kellel készíteni, az ára miatt..de mostanában többször volt alkalmam akciós és friss jégsalátát venni..s ez nekem finomabb. Hagymát majdnem mindenbe teszek én is ..de ebbe a salátába és még pár másik salátába sem..A megbarnulás esete nálunk nem fordul elő, mert azonnal elfogy..másnapra semmilyen saláta nem jó már..bár a kínai keles az meg tud jobban maradni, ebben igazad van.
üdvözöllek:)

53
jégsaláta 1 közepes fej
sárgarépa 1 nagy db
olívaolaj 1 ek
ecet 1 ek
mustár 1 tk
1 tk
cukor 1 teáskanál
bors 1 csipet