Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Téli ízek almás pitéje

Téli ízek almás pitéje
Téli ízek almás pitéje
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sima almás pite is finom, de ezekkel a plussz hozzávalókkal (dió, narancs, bor, puding) még ízletesebb süteményt készíthetünk el.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Vaníliafagyival tálalva még finomabb!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, és betesszük a hűtőbe kicsit pihenni.
  2. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük és kifacsarjuk a levét. (A kifacsart lére még szükség lesz.)
  3. Az almát ezek után egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a citromlevet, a facsart narancs levet, a narancs reszelt héját és a bort. Kb. 10-15 perc alatt összepárolódnak az ízek.
  4. A kifacsart almaléből és a vaníliás pudingporból pudingot főzünk. Ezt is hozzákeverjük az almás masszához.
  5. A tésztát kinyújtjuk, és a már előzőleg vajjal kikent kör alakú formába helyezzük úgy, hogy a tészta kilógjon a formából.
  6. Beleöntjük az almás tölteléket, és a széleket felhajtjuk.
  7. Kinyújtunk még egy kisebb kört a tésztából, és ezzel fedjük be a piténket
  8. Lekenjük a megmaradt tojásfehérjével, villával megszurkáljuk, és mehet is be a már előmelegített sütőbe. 35 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 003
elküldve: 1
receptkönyvben: 72
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Réka-

Mióta szakács: 2011.11.01.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almás pite, pudingos almás pite, karácsonyi almás pite

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Wed, 2013-01-23 08:04

Kedves Réka!
Nagyon-nagyon finom ez az almás! Kukoricás lepényliszttel készítettem (így gluténmentes lett), de ez nem rontott rajta :) Nagyon finom, ropogós a diós tészta, a töltelék pedig mennyei! A narancstól nagyon aromás. Bor helyett a házi rumtropf levéből tettem picit bele. A családnak is nagyon ízlett, pillanatok alatt eltűnt. Szerintem ez a legfinomabb almás pite, amit valaha sütöttem. Köszönet érte! Üdv, Hajni

reka1993
Réka- / reka1993 Wed, 2013-01-23 12:52

Szia! Sok almás pitét ettem már, de nekem is ez ízlett a legjobban, de lehet én csak az elfogultság miatt gondolom így, de ha már mások mondják elhiszem! :) Egészségetekre!

reka1993
Réka- / reka1993 Wed, 2013-01-16 11:56

Nagyon örülök, amikor ilyen pozitív hozzászólásokat olvashatok! Remélem, még sokszor elkészíted!:)Üdv.: Réka

andorfimoni
andorfimoni Wed, 2013-01-16 11:33

Kedves Réka!
Tegnap elkészítettem a pitét a recepted alapján ( csak a bor maradt ki belőle).
Isteni lett!!! Mára sajnos nem nagyon maradt belőle, és a családom követeli a következő adagot!
Köszönöm a receptet, megtartom! A. Móni

965
finomliszt 25 dkg
cukor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tejföl 3 ek
margarin 15 dkg
tojássárgája 1 db
dió 1 marék
tojásfehérje 1 db
alma 8 közepes db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 4 ek
citromlé 1 tk
narancs 0.5 db
édes fehérbor 1 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 ek