Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almás pite Sneerzsike konyhájából

Almás pite Sneerzsike konyhájából
Almás pite Sneerzsike konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam almát, gondoltam csinálok belőle egy kis pitét.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A sütőporral összeszitált lisztben elmorzsoljuk a vajat, azután a cukorral és az egyik tojással összedolgozzuk, ha a tészta kemény lenne, tejfölt adunk hozzá. A kidolgozott tésztát ketté osztjuk, majd külön-külön kisodorjuk.
  2. Az egyik lapot a kikent tepsibe tesszük, majd rásimítjuk az almatölteléket, majd rátesszük a másik lapot. A tetejét megszurkáljuk villával, tojással megkenjük. Megsütjük előmelegített sütőben.
  3. A kihűlt tésztát felszeleteljük, majd porcukorral megszórjuk

Töltelék

  1. Az almatöltelékhez az almát kockára vágjuk, vagy lereszeljük, majd cukorral puhára pároljuk. Meghintjük az őrölt fahéjjal, leöntjük a rummal, jól elkeverjük és kihűtjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 25x35x6 cm
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 098
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sneerzsike

Mióta szakács: 2014.09.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos-almás pite, almás pite sok almával, vastag töltelékes almás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

621
finomliszt 300 g
porcukor 100 g
sütőpor 1 csomag
vaj 120 g
tojás 2 db
tejföl 2 ek
alma 1000 g
porcukor 120 g
fahéj 1 kávéskanál
rum 1 dl