r
Nosalty Logó

Békebeli almás a nagyitól

diaka74
Békebeli almás a nagyitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Almás töltelék

534
Kalória
6.5g
Fehérje
104.2g
Szénhidrát
11.9g
Zsír
109.3g
Víz
49.4g
Koleszterin
6.7g
Élelmi rost
62.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Összesen 534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Összesen 4257 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Összesen 205 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    284 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    104.2 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    109.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 534 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    95.1 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5057.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    1207 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    2271 mg
  • Nátrium
    1100 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    833.6 g
  • Cukor
    500 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

Víz

  • Összesen
    874.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    789 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    105 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    981 micro
Összesen 4257 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    244.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    42.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 205 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit egy keverőtálba tesszük, és alaposan összekeverjük, majd hagyjuk pihenni kb. 30 percet. Ezalatt elkészítjük az almás töltelékünket.

Almás töltelék

  1. Az almákat meghámozzuk, majd a nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot, fahéjat és a citrom héjat, majd 3 perc alatt kicsit megabáljuk. Leszűrjük.
  2. A tésztát két egyforma részre osztjuk, és kinyújtjuk olyan formára, amilyen a tepsink. Nekem 30x20-as jénaiban sült.
  3. Az egyik tésztát kivajazott-lisztezett tepsibe tesszük, ráhalmozzuk egyenletesen az almás tölteléket, majd a tészta másik felével betakarjuk.
  4. A tésztánk tetejét megszurkáljuk sűrűn villával, majd egy egész tojással megkenjük.
  5. 180 fokos sütőben kb 20 perc alatt szép barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Nagyon szeretem ezt a receptet is, számtalanszor elkészítettem, és sosem hagyott még cserben :)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek