r
Nosalty Logó

Almás pite ahogy Iluska süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Almás pite ahogy Iluska süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1855 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 7413 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 202 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1385.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    339 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    613 mg
  • Nátrium
    282 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    295.1 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    606 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    559 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    520 micro
  • β-crypt
    53 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 1855 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.2 g

Zsír

  • Összesen
    271.4 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    116 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    349 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5541 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    283 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2451 mg
  • Nátrium
    1127 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1180.5 g
  • Cukor
    538 mg
  • Élelmi rost
    64 mg

VÍZ

  • Összesen
    1904.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2426 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    108 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    277 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    303 micro
  • Kolin:
    383 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2236 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    2079 micro
  • β-crypt
    211 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    891 micro
Összesen 7413 kcal
  • 3% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 202 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. 2 részre osztjuk. Egyiket zsírozott, lisztezett tepsibe nyújtjuk. (Kb.37x23 cm).
  2. A töltelékhez a kinyomkodott reszelt almátés a többi hozzávalót megpároljuk.
  3. Kis hűlés után a tésztára simítjuk.
  4. Beborítjuk a másik rész tésztával.
  5. Megszurkáljuk, végül megkenjük a tojásfehérjével.
  6. Aranybarnára sütjük. Kihűlve, porcukrozva tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 37x23
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 122453
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lányomat egyik ismerőse kínálta meg almással. Elkérte a receptet, és hát nekem is meg kellett sütnöm. A végeredmény finom, illatos sütemény lett.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...