r
Nosalty Logó

Csokis-vaníliás Barbie torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokis-vaníliás Barbie torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 9313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Összesen 220 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    368 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.6 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    172 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    287 micro
Összesen 776 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    173.8 g

Zsír

  • Összesen
    494.9 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    180 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    2521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12744.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    4420 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    3986 mg
  • Nátrium
    3869 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1003.7 g
  • Cukor
    639 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4360 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    43 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    556 micro
  • K vitamin:
    375 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    2063 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2440 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3446 micro
Összesen 9313 kcal
  • 7% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 220 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóiból hagyományos piskótát keverünk ki. Az egyik felét tortaformába öntjük, a másikat kuglóf formába. Szép aranybarnára sütjük.
  2. Ha kihűlt, a tortaformát a kuglófhoz mérjük, és a felesleget levágjuk a tortaformából. (Én a levágott részből egy darabota kuglóf tetejére, a baba derekához illesztettem, így szebb az esése a szoknya résznek.)
  3. A krém hozzávalóiból (kivéve a vajat és porcukrot) pudingot főzünk. A margarinta porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a puding, jól beleforgatjuk a kikevert margarint.
  4. A tortaformát 2 fele, a kuglóf formát 3 fele vágjuk. Megtöltjük felvátva a csokis és a vaníliás krémmel.
  5. A kuglóf lyukába rakjuk a folpackba csavart barbibabát. Majd az előzőekben leírtak szerint a kimaradt piskótából kialakítjuk a derekát is, és egy kicsi krémmel is rásegítünk a dereka esésére.
  6. 1 csomag habport, 1,5 dl tejet,1 habfixálót felverünk. Ezzel díszítjük a felsőtestét és a szoknyája közepét.
  7. Majd 3 cs habport, 3 dl tejet, 1,5 habfixálót és a pár csepp málna piros ételszínezéketis felverjük habbnak. Ezzel díszítjük a szoknya részét.
  8. 1,5 dl tejet és 1 cs habport, pár csepp zöld ételszínezéket is felverjük habbnak. Ezzel díszítjük a tálcát körben, mintha fűben állna (sajna nem látszik a képen!).
  9. A szoknyáját megszórjuk a virág alakú cukorkákkal, a derekát pedig körbe rakjuk a szív alakúakkal. A pántját is kirakjuk rózsaszín virágokkal. A zöld fűbe pedig lerakjuk a marcipán virágokat és katicákat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 13188
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Elsőnek csináltam ilyet a kislányom első szülinapjára! :)

Hozzávalók

A tésztához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek