Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Boros csirke paradicsomlével

Boros csirke paradicsomlével
Boros csirke paradicsomlével
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem az új recepteket is kipróbálni, ez pont jól jön karácsonyra!!!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkéket megmossuk, és leszedjük a bőrüket, majd még egyszer megmossuk jó alaposan.
  2. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, és felaprítjuk.
  3. Olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a fokhagymakrémet, és összekeverjük.
  4. A csirkéket besózzuk, majd rátesszük a fokhagymás hagymára.
  5. Átforgatjuk rajta, majd felöntjük a borral.
  6. Ismét átforgatjuk a combokat, majd hozzáadjuk a paradicsomlét.
  7. Fedővel lefedjük, és puhára pároljuk, sűrűsödjön a szaftja.
  8. Ha kész, akkor petrezselyemmel megszórjuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 756
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos csirke, paradicsomos-vörösboros főtt csirkecombok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

aemit8
Aemit / aemit8 Thu, 2013-01-31 20:04

Nekifogtam elkészíteni, minden megvolt, és már főtt is a csirke a boros paradicsomszószban, de közben kétségeim támadtak. Fura illatok terjengtek a konyhában, számomra és a mesterszakács (anyukám :) ) számára is. Nézegettük a csirkét, a paradicsomlevet, szagolgattuk: "mi fő ki ebből?" De semmi pánik! a végére nagyon finom lett, igaz, a receptben nem bízva, én még megfűszereztem a petrezselyemzöld mellett bazsalikommal is - és az egész család csodájára járt. Nem tudom bazsalikom nélkül mi lett volna belőle, de amilyen "rosszul indult", épp annyira lett népszerű a családban. Ajánlani tudom mindenkinek, egyszerű és finom. Nekem mindenképp - a paradicsom a szívem csücske! Legyen az lé, nyers, vagy éppen szárított!

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Sat, 2013-02-02 06:44

Kedves aemit8!
Koszonom a hozzászolast, a bazsalikom nelkul is nagyon finom lett volna, a bor es a paradicsom keverekenek van egy "illata". Nalunk is nagyon izlett mindenkinek,szoval nyero egy recept!))))
Kellemes hetveget kivanok:Moni

499
csirke alsócomb 4 db
csirke felsőcomb 4 db
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 4 közepes fej
fokhagymakrém 2 kávéskanál
petrezselyem 0 ízlés szerint
paradicsomlé 5 dl
vörösbor 2 dl
0 ízlés szerint