r
Nosalty Logó

Francia mustáros csirke

István 2021
Francia mustáros csirke
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

332
Kalória
18.5g
Fehérje
6.2g
Szénhidrátok
23.7g
Zsír
147.7g
Víz
105.5g
Koleszterin
1g
Rost
2.8g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1325 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    147.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    590.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 1325 kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

  1. Egy lábasban, olajon kezdjük el pirítani a bőrétől megszabadított csirkecombot. A legegyszerűbb combfiléből készíteni. Nagyobb mennyiség esetén a pirítás mehet a lábasban és egy serpenyőben egyszerre.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal és jó adag illatos fűszerrel. (Kakukkfű, rozmaring, oregano vagy provence-i fűszerkeverék) Fűszersót vagy ízfokozós fűszerkeveréket NE használjunk!
  4. Amikor a hús leve elpárolgott, adjunk hozzá egy pohár száraz fehérbort. A gáz maradjon nagy lángon!
  5. Miután a bor is elpárolgott, engedjük fel annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Majd fedő alatt főzzük 10 percig. Ha felforrt, akkor vehetjük lejjebb a gázt.
  6. 10 perc elteltével adjunk hozzá legalább 1 evőkanál csipős dijoni mustárt, és főzzük még 10 percig.
  7. 10 perc után ellenőrizzük. Ha a hús megpuhult, öntsük fel 1 dl főzőtejszínnel, és forraljuk át.
  8. Amennyiben a szósz nem elég sűrű, vegyünk ki egy kicsit, keverjük el 1-2 kávés kanál keményitővel, és forraljuk össze újra. A tejszín és a keményitő hozzáadása után már ne főzzük!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Az étel nem más, mint a francia mustáros nyúl csirkére áthangszerelve. A csirkecombbal (főleg a filézettel) könnyű dolgozni: nem érzékeny, ha kicsi tovább sül vagy fő a kelleténél, az íze pedig sokkal teltebb, mint a csirkemellé. A dijoni csirke barátaink nagy kedvence: vendégeskedés esetén gyakran kérik, hogy ilyennel várjuk őket. Számtalanszor főztem, mindig elfogyott. A csipős mustár és a pohár bor ellenére készíthetjük gyerekeknek és olyanoknak is, akik nem szeretik a csípőset. A mustár ereje és a bor alkohol tartalma a főzés végére teljesen eltűnik, a tejszín pedig selymessé teszi ízt.

További receptek

Steak-taco

Ez a szuper, színes steak-taco gyorsan és egyszerűen elkészíthető, nagyon látványos és finom: igazi, szájban olvadó ízrobbanás. A steaket pácoljuk, szaftosra sütjük, majd melegített ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Kelt tészta készítése

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől, pedig csak bátran bele kell vágni, aztán jön minden magától! Én tizenévesen már elkezdtem, és ...

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Kijevi krémes

Nem is emlékszem honnan a recept, állandóan gyűjtögetek. :) De azt tudom, hogy nagyon finom ez a süti, érdemes elkészíteni. :)