r
Nosalty Logó

Francia mustáros csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
István 2021
Francia mustáros csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 332 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1325 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 112 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    452.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 332 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.8 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    422 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1809.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    229 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    590.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    396 micro
Összesen 1325 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 112 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy lábasban, olajon kezdjük el pirítani a bőrétől megszabadított csirkecombot. A legegyszerűbb combfiléből készíteni. Nagyobb mennyiség esetén a pirítás mehet a lábasban és egy serpenyőben egyszerre.
  2. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Folyamatosan kevergessük, hogy le ne égjen.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal és jó adag illatos fűszerrel. (Kakukkfű, rozmaring, oregano vagy provence-i fűszerkeverék) Fűszersót vagy ízfokozós fűszerkeveréket NE használjunk!
  4. Amikor a hús leve elpárolgott, adjunk hozzá egy pohár száraz fehérbort. A gáz maradjon nagy lángon!
  5. Miután a bor is elpárolgott, engedjük fel annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Majd fedő alatt főzzük 10 percig. Ha felforrt, akkor vehetjük lejjebb a gázt.
  6. 10 perc elteltével adjunk hozzá legalább 1 evőkanál csipős dijoni mustárt, és főzzük még 10 percig.
  7. 10 perc után ellenőrizzük. Ha a hús megpuhult, öntsük fel 1 dl főzőtejszínnel, és forraljuk át.
  8. Amennyiben a szósz nem elég sűrű, vegyünk ki egy kicsit, keverjük el 1-2 kávés kanál keményitővel, és forraljuk össze újra. A tejszín és a keményitő hozzáadása után már ne főzzük!
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 761
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 19.

Ajánló

Az étel ízhatása az összetevőkön, leginkább a mustáron múlik. Csak csípős dijoni mustárt használjunk hozzá, abból is lehetőleg jobb minőségűt. Magos mustárral nem lesz az igazi, esetleg lehet próbálkozni a magos és a sima csipős mustár keverékével. "Sima" mustárt nem javaslok hozzá. Könnyű száraz fehérbor illik bele, aminek az alkoholtartalma a sütés végére teljesen elpárolog. Adhatunk hozzá csirkemellfilét is: A megfűszerezett mellfilét süssük nagy lángon oldalanként 1,5-2 percig, majd a mustárral egy időben adjuk az combokhoz, így nem lesz szálkás, száraz. Köretnek kockára vágott főtt burgonya illik hozzá. Italnak, pedig a készítéshez is használt könnyű fehér bor a javaslatom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Felhasználó képe
István 2021 3 recept

Az étel nem más, mint a francia mustáros nyúl csirkére áthangszerelve. A csirkecombbal (főleg a filézettel) könnyű dolgozni: nem érzékeny, ha kicsi tovább sül vagy fő a kelleténél, az íze pedig sokkal teltebb, mint a csirkemellé. A dijoni csirke barátaink nagy kedvence: vendégeskedés esetén gyakran kérik, hogy ilyennel várjuk őket. Számtalanszor főztem, mindig elfogyott. A csipős mustár és a pohár bor ellenére készíthetjük gyerekeknek és olyanoknak is, akik nem szeretik a csípőset. A mustár ereje és a bor alkohol tartalma a főzés végére teljesen eltűnik, a tejszín pedig selymessé teszi ízt.

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Csakis szívvel, lélekkel lehet finom ételeket az asztalra varázsolni" –...

A Nosalty-közösség nem lenne ugyanaz fáradhatatlan házi szakácsai nélkül, akik minden héten újabb receptekkel rukkolnak elő, ezzel is színesítve az oldalt. Ennek a lelkes csapatnak az egyik tagja Kard Éva "Gizi", aki HÚSBAVÁGÓ receptversenyünkön különdíjat nyert citromos-bazsalikomos patisszonkrémlevesével. Ő mesél most nekünk otthonról, konyháról és főzésről.

Nosalty

További cikkek

A görögdinnye tárolásának aranyszabályai

A dinnyével nem könnyű az élet. Már maga a kiválasztás is egy idegőrlő folyamat, ami alatt próbáljuk a legédesebb gyümölcsöt hazavinni. És ha ez sikerül, következik az újabb fejtörés: a tárolás kérdése.