Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tarja vadász módra

Tarja vadász módra
Tarja vadász módra
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyedül maradtam a hétvégén Szegeden és valami finomat szerettem volna csinálni, amit akár nem csak szombaton, de vasárnap is meg tudok enni. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mellé főtt krumplit csináltam, de szerintem a tészta is jó megoldás. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd olajon megpároljuk, sózzuk-borsozzuk.
  2. Ha a gomba megpárlódott, akkor ráöntjük a főzőtejszínt, és addig melegítjük, míg el nem kezd forrni, 4 - 5 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.
  3. A húst szintén sózzuk, borsozzuk, majd forró ólajon mindkét oldalát fehérre sütjük (nem klopfoljuk ki!).
  4. A húst beletesszük egy mélyebb tálba, majd ráöntjük a gombás szószt, és 40 percen keresztül, kb 180 fokon sütjük. 
  5. Az első 30 percben legyen rajta alufólia, majd az utolsó 10 percre vegyük le róla.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 781
elküldve: 7
receptkönyvben: 287
elkészítve: 8/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Vegyészkedő Katica

Mióta szakács: 2010.05.29.
11 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Schnitzel Jäger Art, tepsiben sült gombás-tejszínes tarja

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rozsa1958
rozsa1958 Sat, 2013-12-07 17:53

Én mindent kókuszzsírral főzök és szuper íze van a kajáknak.Megcsináltam ezt a kaját is de én a gombát hagymával pároltam.Nagyon finom lett.

katalinka3
katalinka3 Tue, 2012-12-25 10:16

Szia! Köszi a receptet. A közeljövőben elkészítem, mert egyszerű, nagyszerű, ésszerűen könnyű, és nem utolsó sorban, fíííííínom. Jó egytálétel, bármikor, ebédre,vacsorára is. Köszönöm az ötletet.

Kellemes ünnepeket: Katalinka3.

Sancho
Sancho Sun, 2012-11-25 18:31

Jónak látszik, de tuti, hogy nem olajban. Sem a gombát, főleg meg nem a tarját.

Vegyészkedő Katica
Vegyészkedő Katica / Vegyészkedő Katica Sun, 2012-11-25 19:19

Kedves Sancho,
mindenki úgy készíti el, ahogyan szeretné. Én garantáltan olajjal készítettem el, és fogom továbbra is, nem mással. Te használhatsz mást hozzá, ha Neked úgy jobban tetszik.

Judit6
Kif Lee / Judit6 Sun, 2012-05-20 09:38

Szoktam ilyesmit csinálni, most először tettem sütőbe a recepted alapján....hát hallod..finomra sült :))

917
sertéstarja 500 g
gomba 200 g
főzőtejszín 500 ml
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek