r
Nosalty Logó

Tejszínes-ribizlihabos szelet

Olaszné Anci
Tejszínes-ribizlihabos szelet
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

417
Kalória
9.8g
Fehérje
41.6g
Szénhidrát
24.5g
Zsír
120.1g
Víz
249.4g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
17.5g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 417 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 3332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 201 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    553 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    237 mg
  • Nátrium
    132 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    120.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    249 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 417 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    78.4 g

Zsír

  • Összesen
    195.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1995 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4423.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    1028 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    1897 mg
  • Nátrium
    1054 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    332.5 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    960.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    1264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1990 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    398 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2156 micro
Összesen 3332 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    57.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 201 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A 8 tojásból barna piskótát sütünk tűpróbáig.
  2. A ribizlit annyi vízben felfőzzük, hogy átpaszírozás után 9 dl folyadék (sűrítmény) legyen belőle. Erre azért van szükség, hogy a magoktól megszabadítsuk a sűrítményt.
  3. A 9 dl sűrítményt feltesszük főni, ízlés szerinti cukormennyiséggel, majd a 2 cs pudingporral besűrítjük.
  4. A tejszínt a habfixálóval felverjük, és a felét lazán a visszahűtött pudingba beleforgatjuk.
  5. A barna piskóta tetejére kenjük, majd erre simítjuk a tejszínhab másik felét.
  6. A félretett ribizliszemekkel, és citromfű levélkékkel tetszés szerint díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x27

Nekem fagyasztott ribizlim volt itthon, de meggyel is hasonló ízt lehet elérni annak, aki mint az én családom is, szereti a savanykás ízeket. Jó nagy tepsivel sütöttem (37x27), azért csak ilyen magas, de legközelebb a 32x22 cm-ben sütöm, szerintem szebb lesz, ha egy kicsit magasabb lesz. Az ízével semmi baj nem volt, mert nagyon gyorsan elfogyott és mindenkinek ízlett.

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...