Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habos-túrós kekszsüti

Habos-túrós kekszsüti
Habos-túrós kekszsüti
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (47)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a habos, könnyű dolgokat. Nem kell sütni, és nagyon hamar dekoratív, finom sütit kapunk.

hozzávalók / 4 adag

A kekszsütihez

A túrótöltelékhez

A tetejére

ajánlat

Gyümölcsökkel is megrakhatjuk a túrós tölteléket. Őszibarackbefőttel, meggyel különösen nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük.
  2. A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a kekszes masszát.
  3. A kekszes masszát tepsibe nyomkodjuk kb.1 cm vastagon.
  4. Rákenjük a túrótölteléket.
  5. A tejszínt a vaníliával és a zseléfix-szel keményre verjük.
  6. A túrót összekeverjük a cukorral, és villával jól elkeverjük.
  7. Hozzáadjuk a tejszínhabhoz, és együtt jól kikevertetjük.
  8. A habos túrótölteléket rásimítjuk a kekszmasszára, és egyenesre igazítjuk.
  9. A vaníliapudingot a tejben felfőzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.
  10. Lassan kevergetve kihűtjük, és vékonyan a túrós habra simítjuk.
  11. Hideg helyre tesszük, amíg megköt a puding, utána felszeleteljük, és tálaljuk.

  • tepsi mérete: 33x23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 95 269
elküldve: 22
receptkönyvben: 2 035
elkészítve: 12/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kekszsüti túrós-tejszínes krémmel, túróhabos kekszsüti sütés nélkül

Hozzászólások (47)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kovagyor
kovagyor Sat, 2014-07-05 16:12

Kedves Marika! Nagyon finom lett a süti, most készítettem el. Féltem egy kicsit, hogy milyen lesz a puding, ha rákenem, de langyosan nagyon szépen egyenletesen el lehet kenni. Köszönöm a receptet! Szép hétvégét! Marika

cilucica
cilucica Sat, 2014-03-08 13:56

Most készültem el a guszta kis sütivel, bent van a hűtőben. A pudingot a leírtak alapján, langyos állapotában kínlódtam rá a tetejére, de nem lett egybefüggő, nem sok mindent lehet kezdeni vele, remélem az ízét azért nem fogja lerontani!
Úgy gondoltam ki, ha legközelebb elkészítem, a pudingot nem a tetejére rakom, hanem vagy a kekszrétegre és úgy rá a túrós hab, vagy belekeverem azt a túróhabba. Szerintetek?

Anubisz33
Anubisz33 Sat, 2013-12-21 15:10

Amikor megtetszik egy süti, mindig elolvasom a hozzászólásokat! Hihetetlen, hogy vannak emberek, akik bírálnak másokat, hogy mit és hogyan használnak! Ha nem szereti, ne használja!! Jómagam 3 pici gyermek anyjaként abszolút kiűztem a háztartásomból a hidrogénezett margarint és hulalát.....a recept ennek ellenére lehet jó! Hogy jön valaki ahhoz, hogy látatlanban kritizáljon valakit, aki felrak egy receptet, hogy másoknak örömet okozzon!!!! Felnőtt emberek vagyunk! Sok sütit készítettem erről az oldalról, ami lehet, hogy 100 embernek sikerült és nekem nem, mégsem tolom le az illetőt, mert nem az ő hibája!! Mindenki azt használ, amit akar! Hulalához sem kell fix és a tökéletes tejszínhez sem!!! A hulala ellenére, el fogom készíteni ezt a sütit, tejszínnel! És, ha darabos lesz a puding rajta? Sebaj, bevonom csokival, mely mindent eltakar!! :)

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2013-12-21 18:03

Anubisz nagyon köszönöm a hozzászólásodat! Írásodból kiderül, hogy otthon vagy a konyhában és a sütemények között.
Nagyon szomorú, hogy vannak olyan emberek akik azt hiszik, hogy egy receptet elolvasva és elsőre elkészítve tökéleteset fognak alkotni.Arról nem is beszélve hogy ki milyen hozzávalót használ. Mikor a recept megszületett még nagy sláger volt a Hulala.Ma már én sem használom, de nem ijedek meg ha egy recept a hozzávalóiban pl barna cukor, szalakáli, vagy egyéb sokak által nem használt, vagy egészségtelennek tartott anyag szerepel. Behelyettesítem és megoldom a dolgot.
Nagyon régóta sütök, kipróbált jól bevált receptekkel, és uram bocsá" néha van amikor mégsem tökéletes a végeredmény.Kit hibáztassak ilyenkor? talán a nagymamám, vagy családunk egyéb tagjait? elfogy az akkor is ha nem nagydíjas a végeredmény. Legközelebb pedig jobban sikerül!

Derya001
Derya001 Sun, 2013-09-22 17:18

Ma megcsináltam a receptet, jól néz ki. A kóstolás még várat magára, mert én kicsit megpirítottam a tésztáját, túl ragacsosnak találtam (túl sok tejet tettem hozzá) így a sütőben szárítottam picit. Épp ezért most kissé hagyom lehűlni, aztán kóstolás. Bár bevallom, hogy külön-külön mindet megkóstolta, úgy finom volt, valószínű egybe se lesz gond. Mivel a tejet elhasználtam, így csokit csepegtettem a tetejére, illetve porcukor helyett kristálycukor került bele.
Végigolvastam a hozzászólásokat, és igaz, én nem Hulalát, hanem OKÉ tejszínt használtam, de zseléfixet, a Dr. Oetkeres-et. Nagyon tuti habot kaptam, pedig a zseléfixnek csak a felét tettem hozzá. Illetve valamelyik hozzászólónak üzenem, hogy a Dr. Oetker zseléfix is írja tejszínhez magát. Tehát nem csak befőzéshez ajánlják ;)

tarrrka
tarrrka / tarrrka Sat, 2013-01-12 16:35

Isteni a recept, én tettem egy kis citromlevet a tejszínes részbe, illetve csak 25 dkg túróm volt, de nagyon jó lett.

szaboadel
szaboadel Wed, 2012-08-08 15:53

Kedves Mária!
Most bukkantam a receptedre és mivel szeretek új dolgokat, ízeket kipróbálni,
el fogom készíteni.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

wlilla
wlilla Thu, 2012-05-10 20:38

Ez a süti biztos nagyon finom, igazi tejszínnel. Ettetek már igazi tejszínt? Sztem aki evett, soha nem fanyalodna a hulala nevű műanyagra...de komolyan.

dinuci
dinuci Sat, 2012-03-24 21:45

Nagyon tetszik a recept,és biztos hogy el fogom készíteni.
Érdekes,hogy a puding a habos krémen van és nem fordítva.
A hulaláról annyit hogy szerintem mellékíze van olyan mint az enyv,én Oké habmestert használok tökéletes tejszín íze van, szuper keményre lehet verni fix nélkül is, és nem utolsó szempont hogy lényegesen olcsóbb.

behofsits74
behofsits74 Mon, 2012-03-12 14:01

Köszi a receptet tegnap elkészítettem a családnak nagyon ízlett!
Biztos hogy még fogon készíteni! :)
Köszi: Edit

torena
torena Thu, 2011-09-22 10:23

Többször elkészítettem már ezt a sütit, valami isteni finom!!! Nagyon szereti a családban mindenki!! Ma is ezt fogom elkészíteni. A 2 és fél éves kislányom is nagyon oda van érte! Köszönöm a receptet!

Cupptigris
Cupptigris / Cupptigris Sat, 2011-03-19 20:24

Többször is elkészítettem már ezt a receptet. Annyiban változtattam rajt, hogy apró kockákra szeletelt öszibarackkonzervet kevertem a krémbe................. isteni lett. Próbáljátok ki!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Sat, 2011-03-19 17:53

Kedves Évamama!
Igazad van, hogy valóban ízlés dolga ki mit tesz a tetejére.Aki a simán megfőzött pudingot nem tudja rátenni a tetejére, annak az üdítős változat sem fog sikerülni. A cukor kérdésről meg csak annyit aki a
cukor mennyiségen variál ne egyen sütit, vagy használjon édesítőszert!
Egyébként erre a sütire azért került símán csak a puding, mert én irtózom a zselés dolgoktól.
A lányom és a férjem imádja, de én meg nem eszem semmi pénzért sem.

spklara
spklara Wed, 2012-08-08 18:10

Érdekes, hogy eddig senki sem tette szóvá, hogy a hozzávalók lista hiányos, jó lenne frissíteni az egyébként jó receptnek megfelelően.

spklara
spklara Wed, 2012-08-08 18:07

Kedves Mária_0725!

A cukor helyett használható a nyírfa- vagy gyümölcscukor, nem kell okvetlenül mesterséges édesítószert használni. Van aki cukorbeteg vagy diétára kényszerül, de ők is szeretnének időnként valamilyen édességet enni, ezért kénytelenek a "cukor mennyiségével variálni", azaz alternatívát keresni. Ráadásul néha egészség-barát módon is szeretnék alkalmazni. A Hulalaval szemben nekem is pozitívabb a véleményem az Okével.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-03-19 11:02

Kedves mindannyian! Ez a recept még kitűnőbb és szebb is,ha bármilyen narancsitalban(akár szénsavas,akár olcsóbb is) főzitek meg a vaniliapudingport tej helyett, előírás szerint a süti tetejére!Ízlés dolga,hogy kell-e + cukor hozzá.Én kb.4dl.olcsó, de szép színű szénsavast használok,hogy keményebb legyen és hamar megaludjon.Ez a zselé minden túróssütin nagyon jól mutat és finom!

cucimuci
cucimuci Tue, 2011-02-01 19:11

szia ma megsütöttem, nekem csak annyi gondom lenne vele h a hideg pudingot nem lehet "rákenni" , a meleget viszont meg csak darabokba, mert a hideg masszától egyből "összeugrik. amugy finom süti:)

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Wed, 2011-02-02 16:57

Szia Cucimuci!
A pudingot addig kell kevergetni, amíg már éppen, hogy csak langyos.Ha akkor kened rá akkor sikerülni fog.Puszi Marika

csenli
csenli Mon, 2010-09-06 20:19

 Marika!

Szerintem a zseléfix nem való a tejszínhez!!! Cukrászként (igaz nem dolgozom már pár éve benne) se hallottam róla, hogy bele kellene tenni. A zseléfixet befőzéshez ajánlják.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2010-09-07 17:27

Kedves Csenli!
A zseléfix egy alkalommal véletlenül került a Hulalába felverés közben, mert segítőkész kisleánykám nem figyelve mit rak bele véletlenül azt tette bele. Nagyon kemény tejszínhabot kaptunk, habfixálóval nem kapsz olyat. Azóta használom, és nem csak én, hanem itt a környezetemben elég sokan.
Én is a befőzéshez használtam azelőtt.Nem értem másoknak miért nem sikerült elkészíteni a sütit, én nagyon sokszor készítem és nem volt problémám vele soha.
Igazolja állításomat, hogy ha zseléfixszel készített dzsemet keversz bele a Hulalába felverés közben nem csak színes és ízletes, hanem csodás kemény habot kapsz. Nem fog összeesni még napok múlva sem.
Ajánlom mindenkinek megér egy próbálkozást.Marika

hamilton
hamilton Mon, 2010-09-06 17:32

Bocsi, ha rosszat írok, én elkészítettem a sütit, de nem sikerült! Használtam zseléfixet a tejszínbe, de a túróval összekeverve egy elég híg,folyós massza lett a krém. Amikor pedig erre kentem volna rá a langyos pudingot, az rögtön megszilárdult (mivel az alatta levő habos-túrós krém hidegebb volt), szétkenni sem lehetett. Le kellett szedni az egészet róla, úgy ahogy volt. Végül kakaóport szórtam a tetejére. Elég nagy csalódás volt a süti, mert a fényképen olyan szuperül néz ki! Lapos is lett, folyt a túrókrém, nemigen lehetett szeletelni. Hozzátenném még, hogy nem vagyok kezdő, hetente sütök.
Arra nincs szükségem, hogy a Marika engem is helyre rakjon, mint az előttem írókat!
Szép napot!

Majorné Vera
Majorné Vera Mon, 2011-03-07 14:27

Valamit nagyon elrontottál, mert nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető. Nekem elsőre nagy siker lett a családban és pont olyan lett, mint a képen! Javaslom próbáld meg mégegyszer, de ne változtass a recepten!

Majorné Vera
Majorné Vera Mon, 2011-03-07 14:27

Valamit nagyon elrontottál, mert nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető. Nekem elsőre nagy siker lett a családban és pont olyan lett, mint a képen! Javaslom próbáld meg mégegyszer, de ne változtass a recepten!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2010-09-07 17:34

Kedves Hamilton!
Sajnálom, hogy nem sikerült a sütid. Nem tudom mit ronthattál el, nekem még nem volt problémám ezzel a sütivel.
Nem bántásként jöttek a keményebb szavak, de itt már nem igazán a sütiről folyt a vita ha végig olvastad az összes hozzászólást.
Van amikor nem jön össze az embernek az sem, amit már rutinból készít.Nem kell ahhoz kezdőnek lenni, hogy hibázzon az ember.
Félni meg nem kell tőlem mert nem harapok.Lehet, hogy néha keményen fogalmazok, de ez az én stílusom, nem a bájolgás.Üdv Marika

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Fri, 2010-08-06 21:09

Szponzorálhatna de sajna nem teszi!
Nem tudom nektek mi bajotok vele. Ha nekem nem tetszik valami nem használom, vagy használok helyette mást!
Az mindenkinek szíve joga, hogy eldöntse mit használ, mit eszik meg.
Nincs jobb dolgotok mint ezen törni a fejeteket?
A süti recept meg ha nem tetszik, legalább nem kell elkészíteni!.

babyborz
babyborz Thu, 2010-07-22 14:52

Már hogy lehetne a kihűlt, megdermedt pudingot rákenni egy krémre? Nagy csalódás a recept, az ilyeneket szoktam kitépni a receptkönyvből!

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2010-07-22 16:23

Babyborz!
Nem kell megvárni, hogy a puding megdermedjen.Nagyon könnyen rá lehet kenni a habra.
Ha pedig nem tetszik ne írd a receptkönyvedbe, akkor nem kell fáradnod a kitépéssel.
Nálunk nem csalódás a süti, hanem egy gyorsan készíthető finomság.
Először kipróbálni, csak aztán bírálni.
Szép napot ! Marika

Mana75
Marianna / Mana75 Thu, 2010-07-22 15:43

Kitépni egy lapot egy könyvből, akármi is a tartalma súlyos BŰN! Én nem próbáltam még ezt a receptet, de szerintem nem kell megvárni, hogy megdermedjen a puding, max. annyit várni vele, hogy ne legyen forró, amikor rákened.

babyborz
babyborz Thu, 2010-07-22 14:38

A zseléfix szerintem tévedés. A tejszín (rosszakat olvastam a hulaláról, azért ezt használtam) atomjaira szétesett tőle. Szerintem habfixáló kell helyette.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Thu, 2010-07-22 16:29

Nem tejszínben kell használni a zseléfixet.A Hulalát nagyon kiválóan megkeményíti. A Hulalaát sokan nem szeretik, én pedig nehezen tolerálom a tejszínt.
A habfixáló ugyanolyan mű mint a zseléfix, vagy a Hulala.
Aki sok sütit készít már gyakorlatból s tudja mibe mit használ. Nem véletlen szól egy recept bizonyos hozzávalókról.Lehet rajta változtatni, de az már a készítő felelőssége, és nem a recept beküldőjé.Üdv Marika

zsuzsi965
zsuzsi965 Fri, 2010-07-02 14:11

Gusztustalan még a neve is. Az állaga pedig olyan, mint a borotvahab. Házi süteménybe beletenni halálos vétek. Kóstoljátok meg a Cserpes termékeket! Persze kánikulában nem kell habostortát enni.

kovtama
kovtama Tue, 2010-05-18 21:35

A növényi tejszínt gyakran emlegetik az egyik márkanéven Hulalának. Összetétele: víz, hidrogénezett növényi zsírok, cukor, nátrium-kazeinát, só, stabilizátorok, E240ii, E463, emulgeálószerek: E472e, E322, E472b, aromák, színezék: E160e, dinitrogén-oxid. Tejet nem tartalmaz, de a nátrium-kazeinátot tejszínből vonják ki.
A laktóz-érzékenyek, a vegások azért választják, mert tejmentes, azonban nincsenek tudatában, hogy a jelentős mennyiségű káros transzzsírt tartalmaz.

Természetesen nem a recept ellendrukkere vagyok !, mert nekem is tetszik csak gondoltam hátha valakit érdekel mi is a hulala....
túl tökéletes....

kovtama
kovtama Tue, 2010-05-18 21:31

A hulala tényleg "tökéletes", tele méreggel. A rendes tejszin kevés zselatinlappal vagy zseléfixel egészségesebb és ugyan ugy megfelel.
A recept ennek ellenére értékéből nem veszit, megy a könyvembe, de biztos hogy nem hulalát rakok bele, hanem tejszint.

anyamaci 22
anyamaci 22 Tue, 2010-05-11 13:42

Én is nagyon megkedveltem a hulalát,mert vele mindig sikerül igazi meglepetést szereznem a családomnak

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2010-03-18 10:51

2010. március 17-e legnépszerűbb receptje, ahogy azt már Mária receptjeinél megszoktuk:)

futoras
futoras Wed, 2010-03-17 18:29

A hulala olvasztott müanyag,ha rendes tejszint felvertek habfixel,vagy zseléfixel egy természetes finom habot kaptok ,nem fog összeesni. A cukrászati sütik azért olyan tömények,mert hulala van bennük.

Dórianyu
Dórianyu Wed, 2010-03-17 16:19

átfutottam gyorsan a receptet és az "annyi tej" helyett az olvastam, hogy "anyatej"...na itt kikerekedett a szemem és átolvastam újra...:) :)

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Wed, 2010-03-17 13:22

Kedves Jé! Bár a Hulala NEM TEJ SZÍN,de valóban egy "tökéletes tejszín",én is nagyon szeretem,mindig van itthon,mert sohasem lehet tudni.:-))) Üdv.:Éva

nyughatatlan8
nyughatatlan8 Wed, 2010-03-17 13:00

Kedves Mária!Biztos,hogy fél deci tejszín kell?Nem fél liter?Fél decin nem sok verni való van,szerintem.Üdv.:Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-03-17 11:45

A Hulala tejszín tényleg egy tökéletes tejszín!

rizsa
rizsa Wed, 2010-03-17 10:22

Úgy látom ez a Hulala nagy divat lett.
Kedvelem az egyszerű, mégis fini süti receptjeidet!

Kata

1702
háztartási keksz 50 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
rum 2 ek
tej 1 dl
tehéntúró 50 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
növényi habtejszín 5 dl
zselatinfix 1 csomag
tej 3 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 2 ek