r
Nosalty Logó

Habos-túrós kekszsüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Habos-túrós kekszsüti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszsütihez

A túrótöltelékhez

A tetejére

Összesen 1702 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszsütihez

A túrótöltelékhez

A tetejére

Összesen 6803 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kekszsütihez

A túrótöltelékhez

A tetejére

Összesen 269 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.7 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1959.1 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.5 g
  • Cukor
    122 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 1702 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    178.8 g

Zsír

  • Összesen
    282.8 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7836.5 g
  • Cink
    1307 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    1012 mg
  • Vas
    1014 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    1725 mg
  • Nátrium
    2130 mg
  • Réz
    54 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    910.2 g
  • Cukor
    487 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    684 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    125 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    600 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 6803 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.8 g
  • Cink
    52 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

A kekszsütihez

A túrótöltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A kekszsütihez

  1. A száraz hozzávalókat összekeverjük.
  2. A vajat megolvasztjuk, és annyi tejet adunk hozzá, hogy össze tudjuk állítani a kekszes masszát.
  3. A kekszes masszát tepsibe nyomkodjuk kb.1 cm vastagon.
  4. Rákenjük a túrótölteléket.
  5. A tejszínt a vaníliával és a zseléfix-szel keményre verjük.
  6. A túrót összekeverjük a cukorral, és villával jól elkeverjük.
  7. Hozzáadjuk a tejszínhabhoz, és együtt jól kikevertetjük.
  8. A habos túrótölteléket rásimítjuk a kekszmasszára, és egyenesre igazítjuk.
  9. A vaníliapudingot a tejben felfőzzük. Ízlés szerint cukorral ízesítjük.
  10. Lassan kevergetve kihűtjük, és vékonyan a túrós habra simítjuk.
  11. Hideg helyre tesszük, amíg megköt a puding, utána felszeleteljük, és tálaljuk.
  • Tepsi mérete: 33x23
  • Receptkönyvben: 802
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 99147
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 17.

Ajánló

Gyümölcsökkel is megrakhatjuk a túrós tölteléket. Őszibarackbefőttel, meggyel különösen nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szeretjük a habos, könnyű dolgokat. Nem kell sütni, és nagyon hamar dekoratív, finom sütit kapunk.

Hozzászólások (31)

Törölt felhasználó

Úgy látom ez a Hulala nagy divat lett. Kedvelem az egyszer?, mégis fini süti receptjeidet! Kata

Törölt felhasználó

A Hulala tejszín tényleg egy tökéletes tejszín!

Törölt felhasználó

Kedves Mária!Biztos,hogy fél deci tejszín kell?Nem fél liter?Fél decin nem sok verni való van,szerintem.Üdv.:Éva

Törölt felhasználó

Köszi a figyelmeztetést fél liter a Hulala!

Törölt felhasználó

Kedves Jé! Bár a Hulala NEM TEJ SZÍN,de valóban egy "tökéletes tejszín",én is nagyon szeretem,mindig van itthon,mert sohasem lehet tudni.:-))) Üdv.:Éva

Törölt felhasználó

átfutottam gyorsan a receptet és az "annyi tej" helyett az olvastam, hogy "anyatej"...na itt kikerekedett a szemem és átolvastam újra...:) :)

Törölt felhasználó

A hulala olvasztott müanyag,ha rendes tejszint felvertek habfixel,vagy zseléfixel egy természetes finom habot kaptok ,nem fog összeesni. A cukrászati sütik azért olyan tömények,mert hulala van bennük.

anyamaci 22

Én is nagyon megkedveltem a hulalát,mert vele mindig sikerül igazi meglepetést szereznem a családomnak

kovtama

A hulala tényleg "tökéletes", tele méreggel. A rendes tejszin kevés zselatinlappal vagy zseléfixel egészségesebb és ugyan ugy megfelel. A recept ennek ellenére értékéb?l nem veszit, megy a könyvembe, de biztos hogy nem hulalát rakok bele, hanem tejszint.

kovtama

A növényi tejszínt gyakran emlegetik az egyik márkanéven Hulalának. Összetétele: víz, hidrogénezett növényi zsírok, cukor, nátrium-kazeinát, só, stabilizátorok, E240ii, E463, emulgeálószerek: E472e, E322, E472b, aromák, színezék: E160e, dinitrogén-oxid. Tejet nem tartalmaz, de a nátrium-kazeinátot tejszínb?l vonják ki. A laktóz-érzékenyek, a vegások azért választják, mert tejmentes, azonban nincsenek tudatában, hogy a jelent?s mennyiség? káros transzzsírt tartalmaz. Természetesen nem a recept ellendrukkere vagyok !, mert nekem is tetszik csak gondoltam hátha valakit érdekel mi is a hulala.... túl tökéletes....

zsuzsi965

Gusztustalan még a neve is. Az állaga pedig olyan, mint a borotvahab. Házi süteménybe beletenni halálos vétek. Kóstoljátok meg a Cserpes termékeket! Persze kánikulában nem kell habostortát enni.

Törölt felhasználó

A zseléfix szerintem tévedés. A tejszín (rosszakat olvastam a hulaláról, azért ezt használtam) atomjaira szétesett t?le. Szerintem habfixáló kell helyette.

Törölt felhasználó

Nem tejszínben kell használni a zseléfixet.A Hulalát nagyon kiválóan megkeményíti. A Hulalaát sokan nem szeretik, én pedig nehezen tolerálom a tejszínt. A habfixáló ugyanolyan m? mint a zseléfix, vagy a Hulala. Aki sok sütit készít már gyakorlatból s tudja mibe mit használ. Nem véletlen szól egy recept bizonyos hozzávalókról.Lehet rajta változtatni, de az már a készít? felel?ssége, és nem a recept beküld?jé.Üdv Marika

Törölt felhasználó

Már hogy lehetne a kih?lt, megdermedt pudingot rákenni egy krémre? Nagy csalódás a recept, az ilyeneket szoktam kitépni a receptkönyvb?l!

Marianna

Kitépni egy lapot egy könyvb?l, akármi is a tartalma súlyos B?N! Én nem próbáltam még ezt a receptet, de szerintem nem kell megvárni, hogy megdermedjen a puding, max. annyit várni vele, hogy ne legyen forró, amikor rákened.

Törölt felhasználó

Babyborz! Nem kell megvárni, hogy a puding megdermedjen.Nagyon könnyen rá lehet kenni a habra. Ha pedig nem tetszik ne írd a receptkönyvedbe, akkor nem kell fáradnod a kitépéssel. Nálunk nem csalódás a süti, hanem egy gyorsan készíthet? finomság. El?ször kipróbálni, csak aztán bírálni. Szép napot ! Marika

zsuzsi965

Téged szponzorál a hullallagyár, hogy így reklámozod?

Törölt felhasználó

Szponzorálhatna de sajna nem teszi! Nem tudom nektek mi bajotok vele. Ha nekem nem tetszik valami nem használom, vagy használok helyette mást! Az mindenkinek szíve joga, hogy eldöntse mit használ, mit eszik meg. Nincs jobb dolgotok mint ezen törni a fejeteket? A süti recept meg ha nem tetszik, legalább nem kell elkészíteni!.

hamilton

Bocsi, ha rosszat írok, én elkészítettem a sütit, de nem sikerült! Használtam zseléfixet a tejszínbe, de a túróval összekeverve egy elég híg,folyós massza lett a krém. Amikor pedig erre kentem volna rá a langyos pudingot, az rögtön megszilárdult (mivel az alatta lev? habos-túrós krém hidegebb volt), szétkenni sem lehetett. Le kellett szedni az egészet róla, úgy ahogy volt. Végül kakaóport szórtam a tetejére. Elég nagy csalódás volt a süti, mert a fényképen olyan szuperül néz ki! Lapos is lett, folyt a túrókrém, nemigen lehetett szeletelni. Hozzátenném még, hogy nem vagyok kezd?, hetente sütök. Arra nincs szükségem, hogy a Marika engem is helyre rakjon, mint az el?ttem írókat! Szép napot!

Törölt felhasználó

Kedves Hamilton! Sajnálom, hogy nem sikerült a sütid. Nem tudom mit ronthattál el, nekem még nem volt problémám ezzel a sütivel. Nem bántásként jöttek a keményebb szavak, de itt már nem igazán a sütir?l folyt a vita ha végig olvastad az összes hozzászólást. Van amikor nem jön össze az embernek az sem, amit már rutinból készít.Nem kell ahhoz kezd?nek lenni, hogy hibázzon az ember. Félni meg nem kell t?lem mert nem harapok.Lehet, hogy néha keményen fogalmazok, de ez az én stílusom, nem a bájolgás.Üdv Marika

Majorné Vera

Valamit nagyon elrontottál, mert nagyon egyszer?, könnyen elkészíthet?. Nekem els?re nagy siker lett a családban és pont olyan lett, mint a képen! Javaslom próbáld meg mégegyszer, de ne változtass a recepten!

Majorné Vera

Valamit nagyon elrontottál, mert nagyon egyszer?, könnyen elkészíthet?. Nekem els?re nagy siker lett a családban és pont olyan lett, mint a képen! Javaslom próbáld meg mégegyszer, de ne változtass a recepten!

csenli

 Marika! Szerintem a zseléfix nem való a tejszínhez!!! Cukrászként (igaz nem dolgozom már pár éve benne) se hallottam róla, hogy bele kellene tenni. A zseléfixet bef?zéshez ajánlják.

Törölt felhasználó

Kedves Csenli! A zseléfix egy alkalommal véletlenül került a Hulalába felverés közben, mert segít?kész kisleánykám nem figyelve mit rak bele véletlenül azt tette bele. Nagyon kemény tejszínhabot kaptunk, habfixálóval nem kapsz olyat. Azóta használom, és nem csak én, hanem itt a környezetemben elég sokan. Én is a bef?zéshez használtam azel?tt.Nem értem másoknak miért nem sikerült elkészíteni a sütit, én nagyon sokszor készítem és nem volt problémám vele soha. Igazolja állításomat, hogy ha zseléfixszel készített dzsemet keversz bele a Hulalába felverés közben nem csak színes és ízletes, hanem csodás kemény habot kapsz. Nem fog összeesni még napok múlva sem. Ajánlom mindenkinek megér egy próbálkozást.Marika

Hozzávalók

A kekszsütihez

A túrótöltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!