Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes rakott bolognai tészta

Tejszínes rakott bolognai tészta
Tejszínes rakott bolognai tészta
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészül és nagyon finom :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
  2. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
  3. Rátesszük a darált húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, belepréseljük a fokhagymát.
  4. Kb. 25 perc múlva ráöntjük a bolognai port, és sűrűsödésig kevergetve főzzük.
  5. Abba a tálba, amibe kiszedtük a spagettit, ráöntjük a húst és a főzőtejszínt. Jól kikeverjük, és olajjal kikent, közepes tepsibe öntjük, és eligazgatjuk.
  6. A sajtot lereszeljük, a felével kikeverjük a tejfölt, és a tészta tetejére simítjuk.
  7. Betesszük sülni. Mielőtt teljesen megsülne, rátesszük a maradék reszelt sajtot, és pár percig visszatesszük sülni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 757
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1122 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: tészta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott bolognai, tejszínes húsos tészta, paradicsomos húsos tészta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1292
spagetti tészta 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 5 ek
darált sertéshús 50 dkg
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
bolognai alap 2 csomag
főzőtejszín 5 dl
sajt 20 dkg
tejföl 2 dl