r
Nosalty Logó

Tejszínes-mustáros csirkecomb

Katrin
Tejszínes-mustáros csirkecomb
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

424
Kalória
20.9g
Fehérje
13.5g
Szénhidrátok
31.4g
Zsír
213.8g
Víz
128.8g
Koleszterin
1.1g
Rost
3.1g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    213.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 424 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    125.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5180.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    3637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    855.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 1693 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 140 kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kb. fél órára vízbe áztatjuk. Ha letelt a fél óra, kicsontozzuk. (A csontokat lefagyasztjuk, jó lesz húslevesbe vagy zöldborsólevesbe, karfiollevesbe, stb.)
  2. A csirkecombok mindkét oldalát besózzuk. A zsírt 1 nagyobb lábosba rakjuk, és közepes fokozaton megolvasztjuk. Ha megolvadt, akkor rárakjuk a csirkehúsokat. Mindkét oldalát megpirítjuk kb. 6-8 perc alatt. Ezután a mustárt rákanalazzuk a húsokra, majd a vöröshagymát felkarikázzuk, és azt is rárakjuk a húsokra. Öntünk rá kb. 3 dl vizet. 5-6 percenként villával átfordítjuk a húsokat, hogy mindkét oldala jól megsüljön. Kb. 20 perc múlva meg is puhultak a húsok.
  3. Közben 1 doboz főzőtejszínt beleöntünk egy kb. fél literes kerek műanyagdobozba,vagy nagyobb bögrébe, majd rászórjuk a lisztet, a pirospaprikát, és villával jól összekeverjük.
  4. Ha megpuhultak a húsok (villát beleszúrva leteszteljük), akkor ráöntjük a főzőtejszínes masszát a húsokra. Még kb. 8-10 percig forraljuk, először nagy lángon pár percig, majd ha felforrt, akkor szintén közepes fokozatra rakjuk. Közben kevergetjük, és párszor a húst átforgatjuk, hogy az egész szaft jól megfőljön. Én tésztát szoktam főzni hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc

További receptek

Piri-piri csirke

A piri-piri (vagy peri-peri) csirke egy népszerű, csípős, fűszeres csirkeétel, amely portugál gyarmati hatásokra alakult ki Afrikában. Az étel alapja a piri-piri paprika (afrikai ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...