Nosalty Logó

Tejszínes-mustáros csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katrin
Tejszínes-mustáros csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 424 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1693 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    909 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 424 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    83.5 g

Zsír

  • Összesen
    125.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    515 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5180.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    305 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    137 mg
  • Foszfor
    973 mg
  • Nátrium
    3637 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    855.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    516 micro
Összesen 1693 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    427.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 140 Kcal

Elkészítés

  1. A csirkecombokat kb. fél órára vízbe áztatjuk. Ha letelt a fél óra, kicsontozzuk. (A csontokat lefagyasztjuk, jó lesz húslevesbe vagy zöldborsólevesbe, karfiollevesbe, stb.)
  2. A csirkecombok mindkét oldalát besózzuk. A zsírt 1 nagyobb lábosba rakjuk, és közepes fokozaton megolvasztjuk. Ha megolvadt, akkor rárakjuk a csirkehúsokat. Mindkét oldalát megpirítjuk kb. 6-8 perc alatt. Ezután a mustárt rákanalazzuk a húsokra, majd a vöröshagymát felkarikázzuk, és azt is rárakjuk a húsokra. Öntünk rá kb. 3 dl vizet. 5-6 percenként villával átfordítjuk a húsokat, hogy mindkét oldala jól megsüljön. Kb. 20 perc múlva meg is puhultak a húsok.
  3. Közben 1 doboz főzőtejszínt beleöntünk egy kb. fél literes kerek műanyagdobozba,vagy nagyobb bögrébe, majd rászórjuk a lisztet, a pirospaprikát, és villával jól összekeverjük.
  4. Ha megpuhultak a húsok (villát beleszúrva leteszteljük), akkor ráöntjük a főzőtejszínes masszát a húsokra. Még kb. 8-10 percig forraljuk, először nagy lángon pár percig, majd ha felforrt, akkor szintén közepes fokozatra rakjuk. Közben kevergetjük, és párszor a húst átforgatjuk, hogy az egész szaft jól megfőljön. Én tésztát szoktam főzni hozzá.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 100
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek