r
Nosalty Logó

Tejszínes-lazacos zöldségkrém tésztával

modosa
Tejszínes-lazacos zöldségkrém tésztával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

273
Kalória
13.9g
Fehérje
22.7g
Szénhidrát
16.1g
Zsír
424.8g
Víz
32.3g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
13.3g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 273 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1090 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    16.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    584.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    306 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    424.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    73 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    720 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 273 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2337.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    482 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    227 mg
  • Foszfor
    1222 mg
  • Nátrium
    302 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    90.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    1699.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    412 mg
  • D vitamin:
    475 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    32 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    327 micro
  • Kolin:
    291 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    268 micro
  • β-karotin
    2881 micro
  • β-crypt
    462 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 1090 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    85.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    309 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk.
  2. Afokhagymát szétzúzzuk.
  3. A padlizsánt meghámozzuk, és felkockázzuk.
  4. A gombát leöblítjük, a szárát levágjuk, és a kalapokat felkockázzuk (a szára jó lesz majd levesbe, most mehet a mélyhűtőbe).
  5. A paprikákat és a paradicsomot kockákra vágjuk.
  6. Egy magasabb falú teflonserpenyőben felhevítjük az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
  7. Hozzáadjuk a fokhagymát, és kb. egy perc múlva az összes többizöldséget is.
  8. Sózunk, borsozunk.
  9. kb. 15 percig kevergetve összefőzzük, majd hozzáadjuk a lazackrémet, a tejszínt és a kefírt, összemelegítjük, de már nem forraljuk.
  10. Apróra vágjuk a friss zöldfűszereket, és a kész krémhez adjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 20 p

Ritkán van ilyen, de most valahogy semmi kedvem nem volt a nagybevásárláshoz. Máskor alig várom a hétvégi piacolást, bejárom a Corát elejétől a végéig, most viszont csak arra vágytam, hogy mihamarabb feljussak a hegyre, és ember ne szóljon hozzám. Vasárnapra aztán annyira kiürült a kamra és a mélyhűtő, hogy tényleg nem volt mese, el kellett indulni. Pünkösdkor. A helyi zöldségesben szerencsémre ezúttal sem kellett csalódnom, nyitva volt, tele friss, szép áruval. Padlizsán, gomba, fürtös paradicsom, kaliforniai paprikák mindenféle színben. Ennyi gyönyörűségből és a hűtőben lévő vastartalékból csak ki tudtam hozni valami finomat.

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...