Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-lazacos zöldségkrém tésztával

Tejszínes-lazacos zöldségkrém tésztával
Tejszínes-lazacos zöldségkrém tésztával
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ritkán van ilyen, de most valahogy semmi kedvem nem volt a nagybevásárláshoz. Máskor alig várom a hétvégi piacolást, bejárom a Corát elejétől a végéig, most viszont csak arra vágytam, hogy mihamarabb feljussak a hegyre, és ember ne szóljon hozzám. Vasárnapra aztán annyira kiürült a kamra és a mélyhűtő, hogy tényleg nem volt mese, el kellett indulni. Pünkösdkor. A helyi zöldségesben szerencsémre ezúttal sem kellett csalódnom, nyitva volt, tele friss, szép áruval. Padlizsán, gomba, fürtös paradicsom, kaliforniai paprikák mindenféle színben. Ennyi gyönyörűségből és a hűtőben lévő vastartalékból csak ki tudtam hozni valami finomat.


hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az ebédhez tésztára tettem a krémet, és megszórtam reszelt parmezánnal. Ami estére megmaradt, az kicsit besűrűsödött, és rozskenyérre kenve ettük meg. Legközelebb vendégvárónak fogom megcsinálni, chips-be töltve.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk.
  2. A fokhagymát szétzúzzuk.
  3. A padlizsánt meghámozzuk, és felkockázzuk.
  4. A gombát leöblítjük, a szárát levágjuk, és a kalapokat felkockázzuk (a szára jó lesz majd levesbe, most mehet a mélyhűtőbe).
  5. A paprikákat és a paradicsomot kockákra vágjuk.
  6. Egy magasabb falú teflonserpenyőben felhevítjük az olajat, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát.
  7. Hozzáadjuk a fokhagymát, és kb. egy perc múlva az összes többi zöldséget is.
  8. Sózunk, borsozunk.
  9. kb. 15 percig kevergetve összefőzzük, majd hozzáadjuk a lazackrémet, a tejszínt és a kefírt, összemelegítjük, de már nem forraljuk.
  10. Apróra vágjuk a friss zöldfűszereket, és a kész krémhez adjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 225
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

modosa

Mióta szakács: 2009.05.31.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, ebéd, vacsora
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: tészta
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazackrémes-zöldséges tészta, lazacos-gombás-padlizsános tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

273
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
padlizsán 1 db
csiperkegomba 0.5 kg
piros kaliforniai paprika 0.5 db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
hegyes erős paprika 2 dkg
paradicsom 3 kis db
főzőtejszín 2 dl
kefir 1 dl
lazac 10 dkg
zöldfűszer 0 ízlés szerint
szőlőmagolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint