Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejszínes-lazacos tészta Pancsika konyhájából

Tejszínes-lazacos tészta Pancsika konyhájából
Tejszínes-lazacos tészta Pancsika konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szintén Olaszországban kedveltem meg ezt a tésztaételt, bár ott a friss petrezselyem beszerzése azért nem mindig könnyű (itthon viszont -sajnos- a lazacé). Azonban ha a megfelelő hozzávalók rendelkezésre állnak, akkor pillanatok alatt varázsolhatunk egy rendkívül ízletes, nagyon látványos és laktató ételt.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Frissen készített olaszos salátával (fejes saláta, jégsaláta, paradicsom pici olívaolajjal, balzsamecettel és sóval) nagyon finom, és így a szervezetünk számára szükséges összes esszenciális tápanyagot biztosítjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lehúzzuk a lazac bőrét, kifilézzük és jól átmossuk, majd kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk. Megtisztítjuk, megmossuk a fokhagymát, melyből 1 gerezd kivételével a többit apró kockákra vágjuk, és forró vajban picit megpároljuk. Megmossuk a petrezselymet és durvára aprítjuk.
  2. A fokhagymás vajba beletesszük a lazackockákat, sózzuk, borsozzuk, és még 10-15 percig fedő alatt együtt pároljuk (szükség esetén pici vizet tegyünk hozzá, nehogy leégjen). Közben a tésztát "al dente" megfőzzük enyhén sós vízben (ekkor a tészta picit roppanós), majd leszűrjük.
  3. Amikor puhára párolódott a lazac (ügyeljünk, hogy ne essen szét, de picit kifehéredik), akkor felöntjük a tejszínnel, a maradék fokhagymát kis lyukú sajtreszelőn belereszeljük, és a petrezselyem nagy részét rádobjuk, és még 2-3 percig az egészet fedő alatt pároljuk.
  4. Utána rádobjuk a tejszínes lazacra a tésztát, a maradék petrezselymet, és óvatosan összeforgatjuk.
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 682
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Pancsika

Mióta szakács: 2013.08.11.
96 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

tejszínes tészta, lazacos tészta, tészta al dente

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

838
lazac 60 dkg
vaj 5 dkg
fokhagyma 8 gerezd
petrezselyem 1 csokor
himalája só 0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 250 ml
tészta 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint