Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromos-lazacos fusilli

Citromos-lazacos fusilli
Citromos-lazacos fusilli
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szupergyors tejszínes tészta, sok citrommal és egy kevés lazaccal ;)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a petrezselymet felaprítjuk.
  2. A tésztát a csomagoláson megjelölt ideig főzzük, egy kevés sóval és olívaolajjal. Amíg a tészta fő, elkészítjük a lazacot.
  3. Egy serpenyőben vajat hevítünk, és megpároljuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a lazacot, kb. 5 percig sütjük, és kisebb darabokra szedjük.
  4. Jöhet a tejszín, a só és a bors. Összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a tésztát.
  5. Ráreszeljük a parmezánt, majd szépen sorban a petrezselymet, citromhéjat és a citromlevet is hozzáadjuk.
  6. Átforgatjuk, és tálalhatjuk is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 11 431
elküldve: 2
receptkönyvben: 103
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
932 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazacos tészta, citromos tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lemonzest
lemonzest Mon, 2018-12-10 12:37

Az olívaolaj nem jó ötlet a tésztafőzéshez ebben az esetben, réteget képez a tésztán és nem tudja felszívni a szószt, szerencsésebb a tésztát jó sok sóval aldentere főzni és azonnal hozzáadni a szószhoz egy-két evőkanál főzővíz kíséretében.

GJucika
Jucika / GJucika Fri, 2017-08-11 10:14

nagyon finom, én tettem bele pici száraz fehérbort és egy gerezd fokhagymát

1097
vöröshagyma 1 közepes db
petrezselyem 0.5 csokor
0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
fusilli tészta 200 g
vaj 3 ek
lazac 200 g
habtejszín 2 dl
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 5 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 0.5 citromból nyert